Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На кордоні зі Словаччиною затримали 6 чоловіків

На кордоні зі Словаччиною затримали 6 чоловіків
ВІДЕО ДНЯ

У рамках спільної спеціальної операції "Захід 2023", прикордонники Чопського загону спільно з курсантами вишів МВС затримали дві групи осіб, які намагалися у незаконний спосіб потрапити до Словаччини, та ще одного чоловіка, який намагався дістатися туди самотужки.

Першу групу правопорушників виявили на околиці населеного пункту Кам’яниця Ужгородського району. Прикордонний наряд, до складу якого входили також оперативник загону та курсанти Львівського вишу, помітив, як двоє підозрілих вийшли з електропотяга та попрямували в бік держрубежу. Особи мали при собі паспортні документи громадян України. Вони визнали намір перетнути українсько-словацький кордон.

Реклама

Іншу групу затримали на околиці села Оноківці Ужгородського району. Під час проведення перевірочних заходів прикордонники разом з нацгвардійцями та курсантом, що прибув на посилення, зупинили легковик, у якому перебували п’ятеро осіб.

Читайте також:
Як українцям, які виїхали за кордон, отримати гроші на повернення додому
Реклама

Водій, місцевий житель з інвалідністю спільно з неповнолітнім сином перевозив в автомобілі трьох громадян України чоловічої статі. Як згодом з’ясували правоохоронці, чоловіків мали доправити у район населеного пункту Новоселиця, де ті сподівалися перетнути кордон зі Словаччиною.

Одинокого "туриста" затримали напередодні також неподалік населеного пункту Оноківці. Правопорушника вдалося зупинити на пів шляху до кордону завдяки випереджувальній інформації оперативного співробітника. У вказане ним місце вислали прикордонний наряд, який за кілометр від держрубежу затримав громадянина України, жителя Луганщини. До заходів також залучили курсанта одного з вишів МВС.

Усіх правопорушників доставили у прикордонні підрозділи. Після з’ясування обставин їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.

Реклама

Окрім того, у діях водія та його сина вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через ДК України". Відповідне повідомлення було направлено на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Нагадаємо, влада опублікувала важливу інформацію для українців, які виїхали за кордон.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно