Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті створять Центр підтримки та розвитку вівчарства

На Закарпатті створять Центр підтримки та розвитку вівчарства

На Закарпатті створять Центр підтримки та розвитку вівчарства

Відповідний проєкт рішення було запропоновано винести на порядок денний 10-ї сесії облради на засіданні постійної комісії з питань адміністративно-територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу та розвитку села під головуванням депутата Федора Шандора.

ВІДЕО ДНЯ

У пояснювальній записці до проєкту рішення вказано, що Центр відкриють з метою створення сприятливих умов для розвитку вівчарства, покращення племінних та продуктивних якостей тварин, створення інфраструктури м’ясо- та молокопереробки продукції вівчарства, переробки вовни та шкур, повідомила виконувачка обов’язків директора департаменту агропромислового комплексу Закарпатської ОВА Ольга Перепелиця.

Читайте також:
В урочищі Ділок відбулося відкриття пам’ятника вівчарю
Реклама

Повна назва юридичної особи, про яку вказано у проєкті – Комунальна установа "Центр підтримки та розвитку вівчарства" Закарпатської обласної ради.

Центр передбачає проведення навчань з питань вівчарства, надання консультаційних послуг із зоотехнічного та ветеринарного обслуговування вівчарства, організацію селекційного покращення у вівчарстві, зокрема через закупівлю покращеного поголів’я племінних тварин та створення потужностей із переробки продукції вівчарства (молока, м’яса, вовни, шкур тощо).

Реклама

Члени комісії також пропонують до затвердження хід виконання Програми розвитку і підтримки тваринництва та переробки сільгосппродукції на 2021-2025 роки та розглянули ряд поза профільних питань.

У засіданні комісії також взяли участь депутати Олександр Антал, Іван Синетар, голова облради Володимир Чубірко та керуюча справами Мирослава Ливч.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно