Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кандидатуру Володимира Смоланки подали на присвоєння звання Заслуженого лікаря України

Кандидатуру Володимира Смоланки подали на присвоєння звання Заслуженого лікаря України

Кандидатуру Володимира Смоланки подали на присвоєння звання Заслуженого лікаря України
В УжНУ триває Вчена рада, на якій присутні 64 особи. На порядку денному серед інших питань – обрання декана юридичного факультету, а також ряду кафедр. Саме триває таємне голосування за поданих...

В УжНУ триває Вчена рада, на якій присутні 64 особи. На порядку денному серед інших питань – обрання декана юридичного факультету, а також ряду кафедр. Саме триває таємне голосування за поданих осіб.

ВІДЕО ДНЯ

Вчену раду вже традиційно розпочали з приємних новин. Ректор вручив дипломи і подяки переможцям всеукраїнських студентських олімпіад і творчих конкурсів. Також Володимир Смоланка привітав завідувача кафедри хірургічних дисциплін Богдана Пацканя, який нещодавно відсвяткував 60-річчя, вручив диплом про надання звання старшого наукового співробітника Тетяні Малаховській, - йдеться у повідомленні Медіацентру УжНУ.

Дипломи вручили студенту 2-го курсу інженерно-технічного факультету Крістіану Левдаку та четвертокурснику цього ж факультету Норберту Цитряку за участь у конкурсі студентських наукових робіт.

Реклама

Також із рук ректора отримала диплом і подяку від вишу лауреатка Всеукраїнської олімпіади із журналістики Мирослава Гараздій, призерка Всеукраїнської студентської олімпіади з політології Марія Бровді, призерка Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з політичних наук Марта Шелемба і лауреат Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови і літератури Олександр Староста.

Відтак подяки дістали кафедри української літератури, української мови, журналістики.

Реклама

Під час Вченої ради делегати одноголосно проголосували за подання кандидатур Володимира Смоланки на присвоєння звання заслуженого лікаря України, а Ігоря Студеняка – на заслуженого діяча науки і техніки.

Про науково-педагогічну діяльність та перспективи розвитку факультету післядипломної освіти й доуніверситетської підготовки доповідав декан Іван Чопей.

Структурний підрозділ працює за двома основними напрямками: провадить післядипломну освіту та вдосконалення лікарів, а також до- і післяуніверситетську підготовку. Сьогодні тут мають всі необхідні для Закарпаття напрями для інтернатури – їх 20. Це майже всі ті, що є в Україні. Факультет входить до п'ятірки кращих вишів за даними інтернатури. Найбільшою проблемою післяуніверситетської освіти Іван Чопей вважає брак мотивації для навчання. Сьогодні на факультеті використовують сучасні технології, аби провадити контроль за навчанням студентів незалежно від місця їхнього перебування. Найважливіше завдання – підвищення якості знань. Сьогодні підрозділ розпочав місячні курси з використанням системи Moodle, що суттєво допомагає у навчанні. У планах – відкриття Вченої ради із захисту докторських дисертацій. Також Іван Чопей наполягає на створенні амбулаторії у стінах вишу. Її можна ліцензувати як приватну структуру або ж розпочати процес з організації клініки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно