Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Нас вбивали на нашій Батьківщині, але Батьківщина не померла у нас", – вірмени про жахливу трагедію XX століття

"Нас вбивали на нашій Батьківщині, але Батьківщина не померла у нас", – вірмени про жахливу трагедію XX століття

"Нас вбивали на нашій Батьківщині, але Батьківщина не померла у нас", – вірмени про жахливу трагедію XX століття
В Ужгороді відзначили 100-річчя масових вбивств вірмен владою Османської імперії: біля обласного муздрамтеатру десятки ужгородців, представники вірменської громади міста, їхні родини, друзі...

В Ужгороді відзначили 100-річчя масових вбивств вірмен владою Османської імперії: біля обласного муздрамтеатру десятки ужгородців, представники вірменської громади міста, їхні родини, друзі запалювали свічки та вшанувати пам’ять майже двох мільйонів вірмен – жертв масових знищень.

ВІДЕО ДНЯ

Товариство вірменської культури Закарпаття «Арарат» підготувало також фотовиставку: «Нас вбивали на нашій батьківщині, але Батьківщина не померла у нас». На світлинах – кадри жахливої ​​трагедії ХХ століття, першого масового злочину проти людства.

«Саме 24 квітня, в 1915 р, влада Османської імперії в Константинополі почала масові арешти вірменської інтелектуальної, релігійної, економічної і політичної еліти, що призвело до повного знищення цілої плеяди найвидатніших діячів вірменської культури. Знищували фізично, депортували, – коментує Ані Мкртумян, одна з організаторок акції з Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат» – Ми хочемо нагадати про ті жахливі події, щоб люди зрозуміли, як постраждала ціла нація».

Реклама

Учасники акції виклали свічками «пам’ятаємо» та помолилися за винищених вірмен разом із хором Святопокровського храму Ужгорода.

Незабаром в Ужгороді, недалеко біля обласного муздрамтеатру, буде встановлено єдиний в області Пам’ятний знак, який нагадуватиме історичну трагедію – геноцид вірмен 1915 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно