Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В обласному центрі Закарпаття з’явиться новий громадський транспорт

В обласному центрі Закарпаття з’явиться новий громадський транспорт

В Ужгороді з’являться електробуси

Члени виконкому сьогодні підтримали проєкт рішення «Про затвердження висновку щодо доцільності залучення комунальним підприємством «Ужгородський муніципальний транспорт» кредиту від Європейського інвестиційного банку під гарантію Ужгородської міської ради».

Це черговий крок до створення системи міського електричного транспорту в Ужгороді. У межах проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», який реалізовується за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку, заплановано закупівлю 10 нових електробусів та зарядних станцій на суму 3,9 млн. євро без ПДВ.

ВІДЕО ДНЯ

Проєкт «Міський громадський транспорт України ІІ» підтримує проєкти міського громадського електротранспорту в середніх та великих містах, спрямовані на придбання нового рухомого складу (тролейбусів, трамваїв, вагонів метро та електробусів) або відновлення існуючої інфраструктури міського громадського транспорту, або її розширення за рахунок нових елементів. Участь у проєкті беруть також міста Львів, Луцьк, Хмельницький, Вінниця, Полтава, Одеса, Тернопіль, Харків, Чернівці, Дніпро, Кривий Ріг та інші.

Читайте також:
Водій автобуса намагався підкупити патрульних
Реклама

Результатом закупівлі електробусів серед іншого стане зменшення обсягу викидів парникових газів в атмосферне повітря, зниження рівня шумів від транспортних засобів, підвищення рівня надійності, безпеки, комфорту громадського транспорту.

Як пояснили в Ужгородській міськраді, прийняте сьогодні рішення виконкому та пакет документів із закупівлі електробусів буде надіслано у Міністерство фінансів України для погодження обсягу та умов місцевої гарантії.

Реклама

Нагадаємо, оголошено про зміни для водіїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно