Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгородському університеті проходить міжнародна науково-практична конференція

В Ужгородському університеті проходить міжнародна науково-практична конференція

В Ужгородському університеті проходить міжнародна науково-практична конференція
В УжНУ розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-кредитна система: вектор розвитку для України». Конференцію проводять з метою обміну інформацією, досвідом та...

В УжНУ розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-кредитна система: вектор розвитку для України».

ВІДЕО ДНЯ

Конференцію проводять з метою обміну інформацією, досвідом та результатами наукових досліджень з проблемних питань розвитку фінансово-кредитної системи України. Також йтиметься про впровадження наукових напрацювань, інноваційних ідей та зарубіжного досвіду щодо удосконалення напрямків реформування фінансової політики на державному та регіональному рівнях. Співорганізаторами заходу виступили Ужгородський національний університет, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Харківський національний економічний університет, Тернопільський національний економічний університет, Запорізький національний університет, Факультет права та адміністрації Університету ім. Адама Міцкевича (м. Познань, Республіка Польща), факультет міжнародних відносин Економічного університету (м. Братислава, Словацька Республіка), Інститут Фасиліті Менеджмент (м. Берлін, Федеративна Республіка Німеччина) та Білоруський державний аграрний технологічний університет, - повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

У ході конференції розглядатимуть питання стратегії та загальні проблеми розвитку фінансової системи України, грошово-кредитну політику країни, проблеми і напрями розвитку банківської системи і фондового ринку, фіскальної політики держави, проблеми і напрями розвитку бюджетної і податкової систем.

Реклама

Ректор УжНУ Володимир Смоланка зазначив, що тема конференція доволі актуальна. «Якщо ви внесете хоч невеликий вклад, щоби наша фінансово-кредитна система країни стала стабільнішою, то її варто було проводити. В роботі конференції беруть понад 200 науковців із семи країн і це свідчить про її статус», - вважає ректор.

Привітав учасників конференції голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Він зазначив, що для нас дуже важливо, що конференція такого рівня проводиться саме в Закарпатті, яке по праву вважається західними воротами Української держави у Європейський Союз. «Судячи по представництву, конференція викликала зацікавлення і матиме продовження в майбутньому. Сьогодні Україна переживає чи не найважчі часи своєї новітньої історії – криза, події останніх років, агресія сусідньої, колись дружньої держави завдали удару по економіці нашої країни, що призвело до розбалансування і фінансово-кредитної системи. Країна потребує формування нової бюджетної політики, глибинних реформ передусім у фінансово-кредитній сфері. Але нам треба реальних реформ. На жаль, науковців не долучали до цих процесів. Після децентралізації бюджету чверть місцевих бюджетів області мають проблеми з їх наповненням. Область розробила зміни до Бюджетного кодексу, щоби перекоси були усунено. Тому центральна влада має мати розуміння того, що велика частка успішності реформ залежатиме від того, як здійснюватимуться реформи не тільки на рівні Києва, а й на місцях, в регіонах», - зазначив керівник ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно