Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівка, якій пересадили серце, повернулася додому

Мукачівка, якій пересадили серце, повернулася додому

17-річна Юліана проходить реабілітацію на Закарпатті.

Дівчині зробили успішну пересадку серця 8 липня цього року у Львові. Наразі дівчина повернулася у рідне місто для проходження реабілітації.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook Мукачівська міська рада.

Читайте також:
17-річній дівчині з Мукачева зробили пересадку серця
Реклама

Юліана вважає день трансплантації серця своїм другим днем народження. Дівчина з вдячністю відгукується про роботу лікарів, які боролися за її життя.

Мукачівка ділиться, що у її планах — вийти із 1 вересня на навчання, оскільки вона є студенткою Мукачівського кооперативного фахового коледжу бізнесу.

Реклама
17-річна дівчинка, яка отримала нове серце вже вдома

17-річна мукачівка, яка отримала нове серце вже вдома 17-річна Юліана повернулася додому і проходить реабілітацію. День пересадки серця називає своїм другим Днем народження. Історію порятунку дівчинки розповіли у лікарні святого Мартина. За допомогою до лікарні святого Мартина Юліана звернулася, коли її стан погіршувався. Лікарі одразу встановили - потрібна пересадка серця, діагноз дівчинки дилатаційна кардіоміопатія, серйозне захворювання серця, яке призводить до його ослаблення. З цією хворобою дитина жила 10 років. Було негайно прийнято рішення провести трансплантацію серця, з того моменту розпочалася підготовка дівчинки до операції. Лікарня святого Мартина звернулася до Інституту серця, відбулися перемовини з лікарем-кардіохірургом Борисом Михайловичем Тодуровим. Дівчинку направили до інституту, до порятунку життя 17-річної Юліани долучилися усі, мерія міста, адміністрація лікарні і безпосередньо лікарі-кардіологи.Юліана чекала на донорський орган близько місяця. 8 липня 2023 року, лікарі Інституту серця разом з командою Першого медичного об'єднання Львова пересадили нове серце Юліані. Операція пройшла успішно і дівчина почала швидко відновлюватися. Вона вже повернулася додому та проходить реабілітацію. Тепер Юліана почувається добре. Вона мріє повернутися до навчання і вдячна лікарям, які врятували її життя, також вдячна своєму батькові, який був поруч з нею протягом усього її шляху.Висловлюємо вдячність Інститут серця МОЗ України Bogdan Matsiuk Лікарня Святого Мартина Євген Мешко Мирослав Гавришко Перше медичне об'єднання Львова, усім лікарям та медпрацівникам, які доклали зусилля для порятунку життя 17-річної дівчники

Posted by Мукачівська міська рада on Monday, August 14, 2023

Нагадаємо, на Закарпатті почала діяти мобільна гінекологічна бригада.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно