Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді запланували масштабне прибирання вулиць

В Ужгороді запланували масштабне прибирання вулиць
В Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч журналістів із активістами громадського руху «Чистий Ужгород», які розказали про масштабне прибирання Ужгорода 25 квітня, в якому візьмуть участь десятки...

В Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч журналістів із активістами громадського руху «Чистий Ужгород», які розказали про масштабне прибирання Ужгорода 25 квітня, в якому візьмуть участь десятки ужгородців, щоб спільними зусиллями зробити місто привабливим і комфортним для життя.

ВІДЕО ДНЯ

25 квітня Закарпаття долучиться до Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою разом». Традиційно цього дня волонтери з різних куточків держави виходять на вулиці, аби зробити свої міста і села чистішими. «Всіх об’єднала ідея жити у чистому місті. Це ініціатива, яка виходить знизу. Якщо влада та комунальні служби не справляються з тими обов’язками, треба допомогти їм, - каже Олександр Гаврош. – Готуємося вже два місяці, акція 25 квітня є центральною подією».

Валентин Волошин додав, що активісти хочуть зробити рух на постійній основі. « Не тільки влада не виконує свою роботу, але й громадяни ставляться до довкілля безвідповідально. Є громадські простори, які залишаються взагалі без уваги, тому хочемо створити додаткову силу, - каже Валентин Волошин. – Рух «Зробимо Україну чистою»- це частина світового руху – весняного прибирання в різних частинах світу. Ми робимо найбільший фокус на Ужгороді».

Реклама

Володимир Білонка приєднався до руху через те, що не витримав ставлення ужгородців до прибирання територій, на яких вони живуть. «Я живу в одному з густонаселених районів міста, ситуація там не найкраща, - каже Володимир Білонка. – Наша мета не стільки прибрати за комунальними службами, як донести до людей, комунальних служб, що треба за собою прибирати і не смітити. Ми закликаємо усіх вийти і долучитися до акції».

Активісти визначили 12 локацій, як вважаються найбільш забрудненими і шукають ужгородців, які б приєдналися 25 квітня до «прибиральників». Зокрема це такі райони: кладовище Кальварія, цвинтар в районі «Білочки», берег річки Уж біля дитячої залізниці, Новий район, вул.Легоцького, вул.Заньковецької, сквер біля СБУ, Совине гніздо, сквер на площі Петефі, зупинка біля «Баму», гуртожитки №2,3, берег річки Уж від транспортного до підвісного моста, район озера біля ЗОШ №12,15. Про це розповіла Надія Штефанович. .

Реклама

Активісти закликають ужгородців вийти та підтримати рух «Чистий Ужгород». Рукавичками та сміттєвими мішками учасників акції забезпечать.

На прес-конференції обрали і логотип громадського руху «Чистий Ужгород», який об’єднав ужгородців зовсім різних професій і вподобань.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно