Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сергій Жадан презентував книгу "Життя Марії" ужгородським студентам

Сергій Жадан презентував книгу "Життя Марії" ужгородським студентам

Сергій Жадан презентував книгу "Життя Марії" ужгородським студентам
Сьогодні в Ужгороді письменник Сергій Жадан презентує нову книгу. Каже, що не надто часто буває в місті над Ужем, однак кожен приїзд запам'ятовується. Це 11-ий населений пункт у турне. Сергій уже...

Сьогодні в Ужгороді письменник Сергій Жадан презентує нову книгу. Каже, що не надто часто буває в місті над Ужем, однак кожен приїзд запам'ятовується.

ВІДЕО ДНЯ

Це 11-ий населений пункт у турне. Сергій уже побував у Харкові, Полтаві, Дніпропетровську, Запоріжжі тощо. Своєрідна подорож досить насичена: 33 міста України, у планах – прес-конференції, зустрічі в університетах. Усе – в рамках проекту "Війна та культура: діалог ворогів".

Студентам та викладачам УжНУ показав нове видання "Життя Марії" – працю, над якою поет працював півтора-два років. Назву книги тлумачить по-своєму: багато текстів мають біблійне похододження. Образ Марії – постать цивільної людини, котра живе у складний час.

Реклама

На презентації Сергій Жадан не оминув історичних подій, зокрема, розповів про настрої на Сході: "Тривога є. У Харкові час від часу вибухають закладені пристрої. Однак антиукраїнського середовища немає. Люди хочуть залишатися у складі нашої держави".

Присутні цікавилися в Жадана й думкою про розвиток українсько-російських відносин. На це почули жартівливе: "А коли будуть питання про літературу?". Згодом письменник порекомендував твори, які варто читати сучасним студентам.

Реклама

У холодній аудиторії B1 гостя прийняли надзвичайно тепло. Після кожного вірша лунали оплески вдячності. Сергій Жадан переконує: на сьогоднішні події реагує творчістю. На його думку, це можливість висловитися.

Одні студенти приїхали з дому лише кілька годин тому. Мовляв, спеціально на зустріч. Дехто сміється: "На які жертви тільки не підеш заради української літератури!". Інші залишилися вдома доїдати смачну паску і закарпатський шовдар. А про сьогоднішню подію розпитуватимуть своїх друзів.

Андріана Кофель

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно