Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгород долучається до Всеукраїнської екологічної акції

Ужгород долучається до Всеукраїнської екологічної акції
Велика екологічна акція "Зробимо Україну чистою" цього року відбудеться вже вп`яте. 25 квітня близько 200 тисяч волонтерів у 1000 населених пунктах вийдуть на грандіозне прибирання країни. Від...

Велика екологічна акція "Зробимо Україну чистою" цього року відбудеться вже вп`яте. 25 квітня близько 200 тисяч волонтерів у 1000 населених пунктах вийдуть на грандіозне прибирання країни. Від початку свого існування акція була націлена не лише на очищення життєвого простору людей, а й на роздільний збір сміття, щоб зменшити його кількість на полігонах. Екологічна кампанія проходить у рамках всесвітнього руху "Let's Do It, World!", який охоплює понад 100 країн світу і близько 10 млн. учасників.

ВІДЕО ДНЯ

До великого прибирання щороку долучається й Ужгород. Цього разу місцеву акцію координує ініціативна група, до якої ввійшли громадські активісти, журналісти, письменники.

Місто вже розподілили на локації, за кожну з яких буде відповідати куратор, що має зібрати команду волонтерів. Організатори очікують, що на одній ділянці будуть працювати хоча б 10-15 добровольців.

Реклама

Цього року вирішили прибрати ті місця в Ужгороді, які зазвичай залишаються поза увагою комунальних служб. "Є в нашому місті ділянки, які майже ніколи не прибирають. Купи сміття там можуть лежати місяцями. Ми ж хочемо, щоб чистим був не тільки центр, а весь Ужгород", - каже один із координаторів акції Володимир Білонка.

Серед 14 локацій – кладовище поблизу "Білочки", територія біля поліклініки №2 та видавництва "Закарпаття", озеро біля школи №15, кінцева зупинка на вулиці Чорновола. Також активісти приберуть території біля всіх студентських гуртожитків, площу Петефі, проспект Заньковецької-Чорновола та інші ділянки.

Реклама

Організатори планують залучати до прибирання всіх мешканців міста. Вони вважають, що жителі кожного мікрорайону мають навести лад на своїх територіях. Також координатори хочуть приєднати до акції працівників підприємств, закладів освіти й охорони здоров`я.

"Ми звернемося до керівників різних структур, аби й вони долучилися до кампанії. Наша мета – щоб у заході взяла участь якнайбільша кількість людей. Адже всі ті, кому доведеться прибирати, навряд чи потім будуть смітити біля свого дому", - зазначив співкоординатор Андрій Воробець.

На акції 25 квітня ужгородці спинятися не будуть. Вони планують створити рух "Чистий Ужгород", котрий й надалі проводитиме екологічні заходи та пояснюватиме мешканцям міста, чому так важливо тримати наш Ужгород у чистоті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно