Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Закарпатської облради виділили кошти для медикаментозного забезпечення хворих із пересадженими органами

Депутати Закарпатської облради виділили кошти для медикаментозного забезпечення хворих із пересадженими органами

Депутати Закарпатської облради виділили кошти для медикаментозного забезпечення хворих із пересадженими органами
Депутати обласної ради затвердили «Програму медикаментозного забезпечення хворих із пересадженими органами», виділивши на її реалізацію 2,3 млн гривень. З них – 1,15 мільйонів буде виділено з...

Депутати обласної ради затвердили «Програму медикаментозного забезпечення хворих із пересадженими органами», виділивши на її реалізацію 2,3 млн гривень. З них – 1,15 мільйонів буде виділено з обласного бюджету, стільки ж і з місцевих.

ВІДЕО ДНЯ

За словами начальника управління охорони здоров’я, депутата облради Василя Скрипа через місяць закінчується запас ліків для пацієнтів, в яких пересаджені органи. Без ліків в організмі таких людей може статися відторгнення трансплантованих органів. Нині в області є 29 таких пацієнтів (мають трансплантовані нирки або ж печінку). Серед них і одна дитина. Лише у січні на базі Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова виконано ще 3 трансплантації печінки та однієї нирки від живих родинних донорів мешканцям Закарпаття, - зазначили у прес-службі Закарпатської облради.

У зв'язку з тим, що всі без винятку препарати імуносупресивної терапії для профілактики відторгнення органних трансплантатів є ліками закордонного походження, ціна на які зростає до курсу іноземних валют, отриманих препаратів у рамках централізованого постачання за попередній рік виявилось достатньо для покриття 40-55% від потреби. Тому депутатам пропонувалося виділити кошти для цих потреб.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно