Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Можуть ввести нове правило: виїзд за кордон для українців зміниться

Можуть ввести нове правило: виїзд за кордон для українців зміниться

Виїзд за кордон для українців – нове правило
Фото: Depositphotos

Виїзд за кордон для українців може бути складним у плані мовної адаптації. Але одна з країн Європи готова піти назустріч біженцям та дати ще 1 рік на вивчення мови.

У Литві зараз вирішують питання, як бути з біженцями, які поки не вивчили литовську мову, але працевлаштовуються в країні. Тутешнє міністерство освіти, науки та спорту виступило з пропозицією надати ще рік українцям, які виїхали за кордон, щоб вивчити мову.

ВІДЕО ДНЯ

Місцеве видання LRT зазначає, що наразі готується відповідна постанова, в якій пропишуть змінені терміни. Біженцям, які знайшли тимчасовий прихисток у Литві, при працевлаштуванні ще рік не будуть враховувати знання литовської. До цього відведений термін був 2 роки, зараз хочуть зробити 3.

Читайте також:
Готують на осінь: для українців, які виїхали за кордон, озвучили попередження про зміни
Реклама

Виїзд за кордон для українців в цьому випадку називають особливим. Адже громадяни їхали сюди не у пошуках роботи чи з туристичною метою, а тікали від війни. Представник місцевого департаменту нацменшин Сергій Добряков звертає увагу на той факт, що біженці залишали свої будинки. Для них це велика біда та стрес. Відповідно, потрібно більше часу на вивчення нової мови та адаптації в країні.

Є ще момент з місцями для вивчення, адже їх обмаль. Як тільки з’являються нові курси, то їх миттєво бронюють. Навіть не всі бажаючі мають змогу на них потрапити.

Реклама

До речі, легальний виїзд за кордон для українців, які шукають прихистку у Литві через війну, планують продовжити до березня 2025 року. Аналогічний крок вже зробила Болгарія.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно