Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні помітили рідкісну тварину, яка вважається практично зниклою

В Україні помітили рідкісну тварину, яка вважається практично зниклою

В Україні помітили рідкісну тварину, яка вважається практично зниклою

Фотопасткою у заповіднику у Тернопільській області зафіксували рідкісну, занесену до Червоної книги України та Червоного списку МСОП тварину.

Про це повідомила прес-служба природного заповіднику «Медобори».

ВІДЕО ДНЯ

Камера «зловила» кота лісового (Felis sylvestris). Цей вид вважається практично зниклим та підлягає особливій охороні.

Читайте також:
У лісах Карпат сфотографували рідкісну тварину
Реклама

Кіт лісовий з’явився ще 650 тисяч років тому. Він є пращуром сучасної домашньої кішки. Цей хижий ссавець — дуже лякливий та обережний, веде усамітнене життя. За найменшої небезпеки лісовий кіт змінює місце проживання.

Цей ссавець активний здебільшого уночі та на землі, хоча вміє також спритно лазити по деревах. Вдень він відпочиває у затишному місці. Харчується дрібними гризунами, комахами, зміями. Якщо живе біля водойми, то ласує також рибою. Для сільського та лісового господарства лісовий кіт корисний тим, що винищує велику кількість шкідників.

Реклама

Зафіксовано фотопасткою в заповіднику.Кіт лісовий (Felis sylvestris ) є єдиним видом роду в фауні України. Вид рідкісний, занесений до Червоної книги України, Червоного списку МСОП, CITES, і як вид, що підлягає особливій охороні, до Бернської конвенції.В Україні цей вид вважається практично зниклим.Кіт лісовий – хижий ссавець, який є пращуром сучасної домашньої кішки. Він з’явився ще 650 тисяч років тому. Лісові коти дуже обережні та лякливі: за найменшої небезпеки вони змінюють місце проживання, зазвичай ведуть усамітнений спосіб життя. Для "спілкування" з представниками свого роду використовують запахи. Кожен лісовий кіт має у своєму володінні приблизно десять квадратних кілометрів. За способом життя лісові коти переважно нічні наземні тварини, хоча у пошуках здобичі можуть спритно лазити по деревах. Удень вони відпочивають у затишному місці. На полювання виходять за дві години до заходу сонця й за дві години перед світанком.В основу раціону входять дрібні гризуни, птахи, комахи, змії, а в прибережних мешканців ще й риба. Більш досвідчені представники свого виду можуть поласувати м’ясом дрібних куниць. Винищуючи велику кількість мишовидних гризунів — шкідників лісового і сільського господарств, лісові коти приносять значну користь.Інформація з відкритих джерел, відео з фотопастки заповідника.

Posted by Природний заповідник "Медобори" on Friday, March 29, 2024

Нагадаємо, раніше на подвір’я закарпатця заповзла червонокнижна змія. Цей вид потребує особливої охорони.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно