Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді розповіли, кому потрібно отримати дозвіл на перебування у прикордонній смузі

В Ужгороді розповіли, кому потрібно отримати дозвіл на перебування у прикордонній смузі

В Ужгороді розповіли, кому потрібно отримати дозвіл на перебування у прикордонній смузі

Чергове засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у місті Ужгороді провели днями у міськраді.

Найбільш тривалим було обговорення питання отримання дозволу на перебування у прикордонній смузі, про це детально розповів заступник начальника штабу Чопського прикордонного загону Віктор Кованюк, – інформує Ужгородська міська рада.

ВІДЕО ДНЯ

Як він роз’яснив, із 1 травня прикордонники почнуть перевіряти наявність дозволів на перебування у прикордонній смузі – це ділянка поза межами населених пунктів довжиною 5 кілометрів від кордону: ліс, поля, сади тощо. Який населений пункт відноситься до 5-кілометрової прикордонної смуги, можна дізнатися на онлайн-мапі порталу Допомога Закарпаття.

Читайте також:
Для мешканців Закарпаття озвучили новину про дозволи
Реклама

Людям, які проживають у населених пунктах, розташованих у прикордонній смузі, і не збираються виїжджати за межі міста чи села, дозвіл не потрібен. Також документ не є обов’язковим для тих, хто прямує з одного міста в інше, проїжджаючи прикордонну смугу транзитом.

Дозвіл надається на безоплатній основі впродовж 10 робочих днів з дня надходження звернення. Аби отримати його, необхідно звернутися до Чопського або Мукачівського загонів, подати заяву на оформлення документа можна і на порталі Допомога Закарпаття. До зони відповідальності Чопського загону входять населені пункти Ужгородського району, а до Мукачівського загону — Берегівського, Хустського, Тячівського та Рахівського районів.

Реклама

Дозвіл на перебування, проживання чи переміщення в прикордонній смузі діятиме в зоні відповідальності загону, який його видав.

Далі обговорили актуальні питання щодо обліку ВПО в Ужгородській філії Закарпатського обласного центру зайнятості, також присутніх поінформували про зміни у законодавстві щодо виплати державної допомоги на проживання ВПО, проаналізували результати роботи робочої групи з питань житла та інфраструктури щодо моніторингу місць тимчасового проживання переселенців в Ужгороді, підбили підсумки гастрономічної толоки, яку у Боздоському парку провели представники ГО «Європейська школа» спільно з Координаційною радою з питань ВПО.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно