Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відкрили оригінальну виставку писанок

В Ужгороді відкрили оригінальну виставку писанок
1 квітня в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту урочисто відкрили передвеликодню виставку "Світ писанки". На експозиції представлено більше сотні писанок, виконаних у...

1 квітня в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту урочисто відкрили передвеликодню виставку "Світ писанки".

ВІДЕО ДНЯ

На експозиції представлено більше сотні писанок, виконаних у найрізноманітніших жанрах та техніках: від традиційних народних - до сучасних авторських виробів, – повідомляє  Управління культури Закарпатської ОДА.

Помітну добірку для виставки надав мистецтвознавець Роман Пилип - це традиційні закарпатські писанки, реконструйовані за зразком пасхальних атрибутів 20-30-их років, зокрема, описаних в альбомі Сергія Маковського "Народное искусство Подкарпатской Руси" (м. Прага, 1925 р.).

Реклама

Цінну колекцію гуцульських писанок, традиційних для Закарпаття, Чернівеччини та Івано-Франківщини представив ужгородець Віктор Мигович, оригінальну добірку автентичних мальованок надала майстриня з Хустщини Терезія Якоб.

Усього в експозиції взяли участь 30 закарпатських майстрів. Серед них і відомий ужгородський шоколатьє Валентин Штефаньо. На свою писанку кондитер витратив 27 кілограмів шоколаду, 2 дні роботи та чимало натхнення, зате результат того вартував: писанка, оповита ароматом шоколаду та французьким шармом посіла достойне місце на виставці.

Реклама

Познайомитись із розмаїтим доробком закарпатських писанкарів можна впродовж місяця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно