Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді вшанували пам’ять будителя закарпатців Олександра Духновича

В Ужгороді вшанували пам’ять будителя закарпатців Олександра Духновича

В Ужгороді вшанували пам’ять будителя закарпатців Олександра Духновича
Вчора в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка відбувся літературний вечір, присвячений 150-річчю з дня смерті Олександра Духновича. У мистецькому заході взяли участь...

Вчора в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка відбувся літературний вечір, присвячений 150-річчю з дня смерті Олександра Духновича. У мистецькому заході взяли участь письменники краю, зокрема Василь Густі, Петро Ходанич, Олександр Гаврош, науковці Сергій Федака та Іван Сенько.

ВІДЕО ДНЯ

У рамках цього вечора відбулася презентація книги літературознавця Дмитра Федаки «Олександр Духнович. Сходинки у безсмертя». Дане видання побачило світ в ужгородському видавництві «Тімпані». У науково-популярній формі подано постать одного з найвидатніших представників історичного Закарпаття ХІХ століття – письменника, журналіста-публіциста, організатора шкільництва, вченого, священика ЧСВВ, релігійного, політичного і громадського діяча О.В.Духновича – широкому читачеві-сучаснику як небуденну особистість, що належить не тільки своєму часові, а й вічності.

Д.Федака розповів про теперішню ситуацію у вивченні і пропаганді творчості Духновича, про важливість його творів у духовності нашого життя.

Реклама

Директор видавництва Ярослав Федишин сказав про непростий шлях книжки до читача, про презентацію «Сходинок у безсмертя» у Пряшеві, яка нещодавно відбулася з великим успіхом.

Вів захід Сергій Федака, професор УжНУ, доктор історичних наук, член Національної Спілки письменників України. Він презентував власний «Навчальний плакат», який відображає життєвий і творчий шлях будителя підкарпатських русинів у 60 фото та ілюстраціях.

Реклама

– Духнович не виходив в Україні, поки за цю справу не взявся Дмитро Михайлович, – констатувала колишній директор головної книгозбірні краю Людмила Григаш.

Завдяки пану Дмитру вийшло у світ декілька книг Духновича і про Духновича. Він був упорядником, редактором та автором передмов.

У свою чергу Дмитро Федака наголосив, що завдяки Духновичу з’явилися інші письменники Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно