Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді обласна влада зустрілась з переселенцями

В Ужгороді обласна влада зустрілась з переселенцями
Сьогодні, 25-го березня, в Закарпатській ОДА відбувся круглий стіл за участі представники профільних відомств та переселенців. На зустрічі владу представляли представники Регіонального штабу області,...

Сьогодні, 25-го березня, в Закарпатській ОДА відбувся круглий стіл за участі представники профільних відомств та переселенців. На зустрічі владу представляли представники Регіонального штабу області, департаменту соцзахисту, освіти та науки, молоді та спорту, управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА, Пенсійного фонду області та товариства Червоного хреста.

ВІДЕО ДНЯ

Йшлося про проблеми, з якими найчастіше зустрічають внутрішньо переміщені особи та шляхи їх вирішення. Так, зокрема, переселенців зі сходу держави цікавили питання порядку соціальних виплат, пільги на оплату комунальних послуг та умови реєстрації в міграційній службі області.

Позаяк з 4-го березня Кабмін прийняв постанову, згідно якої в Україні буде проводитися контроль за фактичним місцем проживання переселенців. Тож відтепер, якщо змінюється місце проживання навіть в межах вулиць, потрібно повідомити про це у соцзахист та міграційну службу. Представники останньої у будь-який момент можуть прийти з перевіркою до помешкання, та відмічатимуть чи справді людина проживає за вказаною адресою.

Реклама

Галина Маслякевич − заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області відзначила, що органами соціального захисту населення будуть направлені списки, згідно яких міграційна служба буде проводити перевірку місця проживання. Після перевірки на довідці, що видається внутрішньо переміщеним особам ставитиметься відповідна відмітка. У разі, якщо місце проживання так і не буде підтверджене у встановлений строк, переселенців можуть зняти з обліку, що вплине на соцвиплати.

Текст постанови: "Територіальні підрозділи Державної міграційної служби:

Реклама

проводять у двомісячний строк із залученням працівників територіальних органів і підрозділів Міністерства внутрішніх справ, представників інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, перевірку наведених у направлених їм переліках відомостей про фактичне місце проживання осіб та у разі підтвердження таких відомостей проставляють на зворотному боці довідки відмітку про реєстрацію місця проживання осіб, зазначених у довідці. У разі коли під час відвідування місця проживання відповідна особа відсутня, представник територіального підрозділу Державної міграційної служби залишає їй повідомлення про необхідність у 10-денний строк звернутися до такого підрозділу;

подають за результатами проведення перевірки у місячний строк в електронній формі уповноваженим органам інформацію щодо підтвердження відомостей про фактичне місце проживання відповідних осіб, а також проставлення відмітки про реєстрацію місця їх проживання;

уповноважені органи вносять зазначену інформацію до Єдиної інформаційної бази даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, та у разі наявності підстав приймають рішення про зняття з обліку таких осіб".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно