Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородська міська влада планує ліквідувати міські ЖЕКи

Ужгородська міська влада планує ліквідувати міські ЖЕКи
Рішення про його проведення конкурсу на обслуговування житлового фонду у середу, 25 березня, прийняв Ужгородський міський виконавчий комітет. У проекті рішення виконкому сказано, що конкурс буде...

Рішення про його проведення конкурсу на обслуговування житлового фонду у середу, 25 березня, прийняв Ужгородський міський виконавчий комітет. У проекті рішення виконкому сказано, що конкурс буде проведений до 1 травня цього року. А підставою для його проведення є «незадовільний стан надання житлово-комунальних послуг». Окрім того, проводитимуть конкурс «із метою залучення приватних інвестицій у галузь надання житлово-комунальних послуг по утриманню будинків, споруд та прибудинкових територій на території міста».

ВІДЕО ДНЯ

Варто зазначити, що з першої спроби прийняти це рішення не вдалося - не вистачило кількох голосів, оскільки двоє членів виконкому вирішили утриматися від голосування. Тоді до процесу обговорення підключився перший заступник міського голови Іван Волошин:

«Це питання є одним зі складових по ліквідації ЖЕКів та перезапуску програми надання послуг у місті. Відміна цього конкурсу є недоцільною та тільки відтягує в часі всі необхідні процеси. Є в нас, зрозуміло, і приватні підприємства, які стали приватними ЖЕКами, але для того, щоб не робити це кулуарно, сьогодні ми хочемо в один день зробити конкурс, запросити усіх бажаючих взяти в ньому участь. Принципового значення не має чи сьогодні, чи завтра, чи після завтра. Все одно ми зробимо для міста нормальну програму надання житлово-комунальних послуг», - заявив Волошин.

Реклама

При цьому Волошин зазначив, що «проведення цього конкурсу не означає заборону на участь у ньому товариств, які зараз надають згадані послуги. Кожен із них може прийти із необхідним пакетом документів та за певних умов отримати право на надання конкретних послуг». За словами заступника мера, подібний підхід дозволить суттєво підвищити якість надання житлово-комунальних послуг і при цьому не підвищувати оплату за ці роботи для населення.

З другої спроби питання таки ухвалили і проведення конкурсу було оголошено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно