Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Очікується, що в Ужгороді сакура зацвіте вже у перших тижнях квітня

Очікується, що в Ужгороді сакура зацвіте вже у перших тижнях квітня

Очікується, що в Ужгороді сакура зацвіте вже у перших тижнях квітня
Із цвітінням сакури Мукачево цьогоріч знову перше: одне деревце там вже вкрилося рожевим цвітом. Однак, і місцеві жителі, і туристи з нетерпінням чекають, коли ж заквітнуть сакури в Ужгороді....

Із цвітінням сакури Мукачево цьогоріч знову перше: одне деревце там вже вкрилося рожевим цвітом. Однак, і місцеві жителі, і туристи з нетерпінням чекають, коли ж заквітнуть сакури в Ужгороді. Анатолій Золотарьов, начальник відділу метеорологічних прогнозів та гідрометеорологічного забезпечення Закарпатського ГМЦ розповів, якою буде погода в Ужгороді найближчими днями та коли в місті може заквітнути сакура.

ВІДЕО ДНЯ

За словами синоптика, на Ужгород чекає до +20 вдень: «В найближчі три дні, – давайте так будемо орієнтуватись, тому що інформація уточнюється щодня, – піде активне тепло. В останній час майже щоночі у нас температура мінусова – тобто маленький мороз, вдень – плюс 10, 12-14, і так далі. Зараз ситуація буде трохи інакшою: нічні температури підвищаться. Завтра уже плюси на всій території області. Я не кажу про гори – це окрема тема. Плюси такі: в межах 3-5 тепла. Максимальна температура вдень 18-20 в Ужгороді. Для рівнини плюс буде і вдень, и вночі. При чому вдень плюс – дуже активний», – каже Анатолій Золотарьов.

Щодо «обіцяних» 20 градусів тепла, Анатолій Золотарьов каже: «Коли ясно, то максимальна температура не буде більше 18 градусів,але в межах 13-15. Тобто стандартна типова весняна погода. І якщо така погода збережеться в найближчі два тижні, а я думаю, що збережеться, то виключати те, що в перший тиждень квітня сакура уже зацвіте, ми не будемо. В минулому році сакура зацвіла в перші дні квітня, а зазвичай починає трохи пізніше. На першу декаду квітня сакуру в Ужгороді можна чекати. У нас бурхлива весна, як правило, вона тягнеться-тягнеться, а потім хлоп – і одразу тепло», – каже ужгородський синоптик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно