Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Маленькі ужгородці писатимуть казки

Маленькі ужгородці писатимуть казки
Ужгородські діти писатимуть власні казки та малюватимуть до них ілюстрації. Такий проект незабаром започатковує громадська організація "Щасливі діти". Авторка ідеї і головний її реалізатор Олена...

Ужгородські діти писатимуть власні казки та малюватимуть до них ілюстрації.

ВІДЕО ДНЯ

Такий проект незабаром започатковує громадська організація "Щасливі діти". Авторка ідеї і головний її реалізатор Олена Курмічова обіцяє, що буде надзвичайно цікаво і захоплююче.

Жінка розповіла, що цей творчий проект розрахований на дітей молодшого шкільного віку, тобто орієнтовно з 7 до 11 років. Суть ідеї в тому, що впродовж тривалого часу (трьох місяців) кожна дитина стає співавтором декількох казок.

Реклама

"Кожна дитинка розпочинає власну казочку – вигадує і замальовує героя, розпочинаючи історію, але навіть не уявляючи, чим вона завершиться. Наперед навіть неможливо придумати назву, адже історію буде писати кожна дитина, що прийматиме участь у проекті, повертаючи сюжет у абсолютно непередбачуваний бік. І, тільки побувавши в руках усіх учасників проекту, казка повернеться до того, хто її розпочав. Таким чином, кожна дитина побачить кожну казку тільки один раз, створюючи один книжковий розворот: текст та власну ілюстрацію. Аж потім ми зберемся усі разом на маленьке свято і зачитаємо наші казки від початку до кінця", – зазначила пані Олена.

"Така колективна творчість не тільки розвиває письменницькі та ілюстраторські задатки дітлахів, але і привчає доводити справу до кінця, відчути себе частиною масштабної спільної справи. За зовнішньою розважальною метою проект має і приховану виховну – навчити молодших школярів працювати в команді і бути відповідальними за спільну діяльність", – переконані представники громадської організації.

Реклама

Організатори сподіваються, що, у випадку якісного кінцевого результату, книжку віддрукують у справжній друкарні. Самі ж учасники зможуть побувати на екскурсії у видавництві, аби мати уявлення про те, як "народжуються" книги. Також малечі організують зустрічі із закарпатськими письменниками, які пишуть для дітей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно