Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Європеєць незаконно намагався ввезти в Україну автомобілі

Європеєць незаконно намагався ввезти в Україну автомобілі
Подія відбулась напередодні в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС. Заїхавши легковим автомобілем «FIAT SKUDO» на митний пост «Ужгород», європеєць, який прямував до України в приватних справах,...

Подія відбулась напередодні в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС. Заїхавши легковим автомобілем «FIAT SKUDO» на митний пост «Ужгород», європеєць, який прямував до України в приватних справах, подав до огляду документи на переміщення авто. Серед них: свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та доручення на право користування транспортним засобом, видане власником автомобіля, виготовлене на бланку польського підприємства та засвідчене підписом керівника.

ВІДЕО ДНЯ

Під час митного контролю у працівників митниці виникли сумніви щодо достовірності доручення на право користування транспортним засобом. Прийнято рішення надіслати запит для встановлення оригінальності документа на адресу директора польського підприємства, від якого надійшла офіційна відповідь – доручення є повністю підробленим, - інформує відділ комунікацій ГУ ДФС у Закарпатській області.

Таким чином, вказані дії іноземця є правопорушенням, що кваліфікується за ознаками ч. 1 ст. 483 МК України. Стосовно громадянина складено протокол. Предмет порушення митних правил – автомобіль «FIAT SKUDO» – вилучено. Наразі його вартість встановлюється.

Реклама

Разом з тим, за допомогою єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЄАІС) Держмитслужби України встановлено, що цей громадянин-іноземець ввіз на територію України ще 10 автомобілів. Після чого вони були передані у користування іншим особам за грошову винагороду.

Зараз ці транспортні засоби перебувають на території України. В митні органи із заявами про продовження терміну перебування авто на території України ніхто не звертався.

Реклама

Стосовно громадянина, який вчинив митні правопорушення, складено протоколи та будуть застосовані штрафні санкції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно