Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Призову до військової служби підлягатимуть 16 тисяч юнаків

Призову до військової служби підлягатимуть 16 тисяч юнаків
Про це розповів підполковник Величканич Юрій, т.в.о. начальника відділу комплектування та призову, заступник військового комісара. На інструктивно-методичних зборах голів районних призовних...

Про це розповів підполковник Величканич Юрій, т.в.о. начальника відділу комплектування та призову, заступник військового комісара.

ВІДЕО ДНЯ

На інструктивно-методичних зборах голів районних призовних комісій, військових комісарів та посадових осів, відповідальних за обліково-призовну роботу, медичного персоналу.

“Зараз по всій Україні в цілому, і зокрема у всіх районах Закарпаття проводиться такий захід, як медичний огляд призовників, які будуть підлягати призову та відправці на строкову військову службу до військових частин. За березень заплановано провести їх медичний огляд, вивчення освітнього рівня, морально-ділових якостей, фізичного розвитку, та відповідності умовам комплектування команди. На даний момент по Закарпатській області підлягає призову приблизно 16 тисяч людей, які повинні з'явитися для проходження медичного огляду і тих заходів. На жаль, на даний момент пройшло медичну комісію більше 2 тисяч чоловік. Це досить низький показник і, можливо, десь обумовлено тими подіями, які відбуваються у державі і відповідно проводяться заходи по мобілізації. Але хотів би наголосити на тому, що юнаки, призвані на строкову військову службу будуть направлені до тих військових частим, які не приймають участі у АТО, тобто вони до цього заходу долучатися не будуть”.

Реклама

Підполковник також розповів, що згідно останні змін до законодавства, прийнятих 15 січня, віковий період, підлягаючих призову складає від 18 до 27 років. Але згідно указу Президента про проведення чергового призову визначено віковий ценз для тих, хто підлягає комплектуванню команд: від 20 до 27 років. Тобто 18, 19 років мають право скористатися своїм конституційним правом, написавши заяву, але на даний момент їм рекомендовано надати відстрочку до 2015 року.

Строкова служба триватиме півтора роки.

Реклама

Під час цього призову військові, однак стикнулися з деякими проблемами.

“У порівнянні з минулими призовами є така серйозна проблема, як неявка на медичні комісії. Люди ухиляються, свідомо не хочуть приходити по повістках, хоча вони за це несуть адміністративну відповідальність. Можливо, це десь страх тих же батьків, що їх синів направлять у бойові дії, хоча, як я вже наголосив, строковиків для заходів АТО долучати не будуть”, - розповів Величканич Юрій.

А комісію необхідно пройти, аби встановити відношення людини до проходження військової служби.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно