Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ці гриби призупиняють старіння — все про еліксир молодості з лісу

Ці гриби призупиняють старіння — все про еліксир молодості з лісу

Ці гриби призупиняють старіння — все про еліксир молодості з лісу

Корисні та доступні гриби містять багато поживних речовин, а також призупиняють процес старіння і підтримують здоров’я.

Багато українців люблять ходити до лісу по гриби. Для когось це своєрідна медитація, єднання з природою, де можна і відпочити, і корисно провести час. Є чимало небезпечних грибів, яких слід уникати, проте в лісі ростуть і корисні для людського організму. Одні з таких — білі гриби.

ВІДЕО ДНЯ

Вони містять багато корисних мікроелементів, які захищають клітини та уповільнюють процес старіння. Окрім того, з них виходять смачні та запашні страви: з грибів готують соуси, додають їх до супів, роблять підливи тощо. Більше про користь саме білих грибів — далі в публікації.

Читайте також:
Дивина на кухні: ці продукти не треба мити перед приготуванням
Реклама

Науковці ретельно дослідили користь цього продукту і дійшли спільної думки, що вся справа у двох компонентах — ерготіонеїні та глутатіоні. Вони захищають клітини організму від руйнівної дії вільних радикалів, які провокують передчасне старіння шкіри, внутрішніх органів і сприяють розвитку хронічних захворювань.

Завдяки групі вітамінів B білі гриби зміцнюють імунітет, насичують організм енергією. Окрім цього, вони здатні сповільнити погіршення когнітивних функцій. Таким чином знижується ризик розвитку хвороб Альцгеймера та Паркінсона. Гриби доступні, головне — розрізняти корисні від отруйних.

Реклама

Також важливо правильно приготувати білі гриби: їх варто почистити, а потім ретельно промити під водою. Спочатку краще проварити їх протягом 30 хвилин, а потім обсмажити на повільному вогні. Ви можете звернути увагу на різноманіття рецептів та обрати той, який вам сподобався найбільше.

Нагадуємо, що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно