Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді "Укрпошта" почала брати комісію за оплату комунальних послуг

В Ужгороді "Укрпошта" почала брати комісію за оплату комунальних послуг

В Ужгороді "Укрпошта" почала брати комісію за оплату комунальних послуг
Віднедавна комісійні за «комуналку» доводиться платити не лише у деяких банках, але й в «Укрпошті». По 2 гривні, як мінімум, за надані послуги певних підприємств. Зокрема, це стосується КП «Водоканал...

Віднедавна комісійні за «комуналку» доводиться платити не лише у деяких банках, але й в «Укрпошті». По 2 гривні, як мінімум, за надані послуги певних підприємств. Зокрема, це стосується КП «Водоканал м. Ужгород», ПАТ «Укртелеком».

ВІДЕО ДНЯ

«До 135 гривень Вам доведеться додати 2 гривні; якщо розрахунки в межах 400 – 1,5% від суми; 1% «на верх» - до розрахунків у 1000 гривень; вище вказаних витрат  – 0,8%, – повідомив Василь Сичевський, в.о. директора Закарпатської дирекції УДППЗ «Укрпошта».

Ці нововведення пов’язані із тим, що бухгалтерія національного оператор поштового зв’язку в області, «провівши» калькуляцію, виявила, що збиткує.

Реклама

«38 контрагентів із 62 не покривають собівартості послуг. Аби повернути рентабельність запропонували їм збільшення ціни. 18 – погодились. 20 – ні. З ними й розірвали договори!», – додав очільник структури.

У список «протестувальників підняття розцінок» потрапили здебільшого «жеки» та ОСББ. Кажуть, у структурі тарифу не передбачена графа на оплату розрахунків по квитанціях. Переклали ці зобов’язання на платників, тобто – нас з вами.

Реклама

Відтак, окрім підвищення вартості житлово-комунальних послуг абоненти ще й змушені мати в гаманці в середньому 6 гривень на комісійні. Принаймні, йдучи на «Укрпошту».

Втім, окремі банки не беруть додаткові кошти за «комуналку», тож найоптимальніше споживачам відшукати їх. Принаймні, тим, хто прагне зекономити. Наприклад, щодо квитанцій за стаціонарний телефон, то їх вдасться сплатити «по факту» у сервісному центрі для абонентів.

Ольга Сорочук

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно