Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді вшанували пам’ять Героїв Карпатської України (ФОТО)

В Ужгороді вшанували пам’ять Героїв Карпатської України (ФОТО)

В Ужгороді вшанували пам’ять Героїв Карпатської України (ФОТО)
У неділю, 15 березня, з нагоди відзначення 76-ї річниці проголошення Карпатської Українив Ужгороді на набережній Незалежності відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Герою України,...

У неділю, 15 березня, з нагоди відзначення 76-ї річниці проголошення Карпатської Українив Ужгороді на набережній Незалежності відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Герою України, Президенту Карпатської України Августину Волошину.

ВІДЕО ДНЯ

Корзину квітів та букети троянддо підніжжя пам’ятника поклали голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль, перший заступник голови облради Михайло Попович, міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, керівництво правоохоронних та контролюючих органів краю, представники громадськості, - повідомили в Управлінні інформаційної діяльності та комунікацій Закарпатської ОДА.

Довідково: У ніч на 15 березня 1939 року у місті Хуст була проголошена незалежність Карпатської України. Тієї ж доби союзниця гітлерівської Німеччини Угорщина розпочала загальний наступ.

Реклама

Для захисту краю 9 листопада 1938 р. була створена Організація народної оборони "Карпатська січ", що нараховувала 10-15 тис. членів, з яких військовий вишкіл пройшли 2 тис. осіб. В ніч на 14 березня 1939 р. перші угорські підрозділи вступили на територію Карпатської України. Тоді ж Августин Волошин проголосив Карпатську Україну незалежною державою.

Незважаючи на героїчний збройний опір нечисельних загонів Карпатської січ, ворога зупинити не вдалося і Карпатська Україна була окупована.

Реклама

Карпатська Україна є прикладом прагнення українців до розбудови державності навіть у несприятливих зовнішньополітичних умовах.

Українці на Закарпатті стали першим у міжвоєнній Європі народом, що не змирився із анексією, а зі зброєю в руках став на захист своєї свободи від агресії ворога.

В Ужгороді вшанували пам’ять Героїв Карпатської України (ФОТО) – 01
Реклама
В Ужгороді вшанували пам’ять Героїв Карпатської України (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно