Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Дніпропетровську відбудеться виставка робіт закарпатських художників

У Дніпропетровську відбудеться виставка робіт закарпатських художників

У Дніпропетровську відбудеться виставка робіт закарпатських художників
У п’ятницю, 13 березня, у Дніпропетровську відбудеться відкриття виставки «36 пострілів» в рамках проекту «Сучасні художні практики Львова й Ужгорода». Куратори виставки – киянки Марія Ланько і...

У п’ятницю, 13 березня, у Дніпропетровську відбудеться відкриття виставки «36 пострілів» в рамках проекту «Сучасні художні практики Львова й Ужгорода». Куратори виставки – киянки Марія Ланько і Лізавета Герман спробували окреслити художні практики двох західноукраїнських мистецьких центрів, над дослідженням яких працювали на початку 2014 року.

ВІДЕО ДНЯ

«Розтягнуті в часі та просторі невпинні спостереження, організація особистих речей, зображень й текстів прошивають щодення буття художників і спільнот цього регіону, уникаючи сталості, визначеності й завершеності», - зазначають куратори у концепції виставки. В основі експозиції роботи 17 художників та артгруп, серед яких ужгородське мистецьке середовище представлятимуть Габріел Булеца, Антон Варга, Павло Ковач, Марсель Онисько, Петро Ряска, Андрій Стегура, Станіслав Туріна, Вадим Харабарук та Наташа Шевченко.

Назва виставки спровокована уривком із останньої поетичної збірки Станіслава Туріни: «36 пострілів у вигляді яскравих синіх куль, що розкриваються у небі на пишні зелено-фіолетові півонії». Ця фраза, на думку кураторів, несподівано схоплює той особливий тип художнього мислення, який важко піддається опису. «Таке мислення визначається не процесом «вироблення» завершеного проекту чи твору, а хаотичними та водночас свідомими творчими практиками, розчиненими в способі життя й мислення про нього», – коментують Марія Ланько та Ліза Герман.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно