Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В області обговорили питання, як розвивати вівчарство на Закарпатті

В області обговорили питання, як розвивати вівчарство на Закарпатті

В області обговорили питання, як розвивати вівчарство на Закарпатті

Відбулася нарада щодо розвитку вівчарства на Закарпатті. Зокрема, йшлося про розведення м’ясних порід овець, адже міжнародний попит на цей продукт стабільно зростає і є фінансово привабливим.

Як зауважив перший заступник голови обласної військової адміністрації Василь Іванчо, в цьому напрямку вже є перші кроки.

ВІДЕО ДНЯ

Рік тому завдяки тісній співпраці з керівництвом федеральної землі Тіроль (Австрія), дипломатичними установами та профільними громадськими організаціями Закарпаття отримало понад сотню племінних овець м’ясної породи Бергшаф. Їх розмістили в трьох господарствах гірської та передгірної зон, де тварини добре адаптувалися до місцевих умов.

Читайте також:
Житель Мукачева займається вівчарством і тримає близько тисячі овець
Реклама

Зараз на основі цього досвіду розглядають можливість розробки масштабної регіональної програми розвитку вівчарства, яка включатиме фінансову підтримку з обласного бюджету, зазначив Василь Іванчо.

За його словами, мова не лише про збільшення поголів’я, а й про налагодження ефективної системи вирощування, з урахуванням ветеринарного супроводу, інфраструктури утримання, переробки, транспортування та виводу продукції на зовнішні ринки.

Реклама

Під час наради обговорили, як найкраще розвивати галузь в умовах Закарпаття — чи варто зосереджуватись на великих господарствах, чи стимулювати середні й малі; які саме породи овець найкраще підходять для нашого клімату та мають комерційний потенціал; а також наскільки готові місцеві фермери до участі в такому проєкті.

Раніше видання розповідало про гуцульську бриндзю — бренд, який прославляє Закарпаття на усю Європу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно