Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді зібралась президія Закарпатської обласної ради

В Ужгороді зібралась президія Закарпатської обласної ради
Сьогодні, 5 березня відбулося засідання президії обласної ради, яке за регламентом, у переддень сесії провів її голова Володимир Чубірко. Участь у роботі засіданні взяв голова облдержадміністрації...

Сьогодні, 5 березня відбулося засідання президії обласної ради, яке за регламентом, у переддень сесії провів її голова Володимир Чубірко.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у роботі засіданні взяв голова облдержадміністрації Василь Губаль, керівники профільних управлінь ОДА та обласних відомств, - повідомили у прес-службі Закарпатської обласної ради.

Члени президії найперше розглянули порядок денний сесії, рекомендувавши включити до нього низку додаткових питання, серед них і ряд депутатських звернень до вищи органів державної влади, а окремі – зняти на доопрацювання, та регламент роботи пленарного засідання .

Реклама

Відтак, зосередили свою увагу на детальному розгляді цілої низки критичних зауважень (всього висловлено 29 зауважень до 17 проектів рішень), висловлених депутатами під час обговорення в постійних комісіях.

Здебільшого вони стосувалися змін до обласного бюджету 2015, цільових регіональних програм у сфері освіти, соціального захисту, транскордонного співробітництва, альтернативних видів палива,природоохоронних заходів, інформатизації, майнових та земельних питань.

Реклама

Зокрема, постійна комісія обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (Кинів Б. Ю. – голова комісії) рекомендують включити до Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2015 рік та основні напрями розвитку на 2016-2017 роки та передбачити кошти для виконання робіт з будівництва водовідвідних очисних споруд в смт. Міжгір’я.

Постійна комісія обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації (Кічковський М. М. – голова комісії ) рекомендували управлінню зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва облдержадміністрації розробити каталог експортного потенціалу Закарпатської області. Оскільки, як наголошували члени цієї комісії на своєму засіданні, чеські партнери з Височіни у вересні цього року матимуть виставку в італійському Мілані, то вони люб’язно погодились долучити до неї інвестиційні, туристичні, культурні та природні можливості Закарпаття, досягнення у розвитку транскордонного співробітництва як свого партнера.

Найбільш жваво обговорили члени президії зауваження до проекту рішення щодо змін до обласного бюджету.

Реклама

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету (Чурей В. І. – член комісії) рекомендує зміну до зазначеного проекту рішення в межах іншої субвенції по Великоберезнянському району, а саме: зменшити на 200 тисяч гривень «Капітальний ремонт даху Великоберезнянського районного Будинку культури за адресою смт Великий Березний, вул. Шевченка, 4» та відповідно збільшити на таку ж суму «Капітальний ремонт гуртожитку Костринської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Великоберезнянського району.

Зважені думки висловили члени президії, обоворюючи зауваження до проекту рішення "Про продовження дії Обласної програми «Спортивний майданчик» на 2010 – 2014 роки". У підсумку, після жвавого обговорення цього проекту, рекомендували внести його на розгляд сесії та доручити управлінню молоді та спорту ОДА спільно з членами відповідної профільної комісії облради розробити титульний проект великого «зеленого» поля з вимогами світових практик.

Конструктивно обговорили члени президії і критичні зауваження до проекту рішення про внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2013 – 2016 роки. Окрім іншого, було рекомендовано провести розширену нараду з участю директора підприємства та профільних комісій щодо комплексного розгляду питань, пов’язаних із ефективним функціонуванням аеропорту.

Підбиваючи підсумки дискусії, голова обласної ради відмітив конструктивну співпрацю крайових парламентарів з органами виконавчої влади і вніс пропозицію рекомендувати доопрацьовані проекти рішень до розгляду на 21 сесії обласної ради, що було підтримано учасниками засідання одноголосно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно