Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Податкова реформа допомогла місцевим бюджетам Закарпаття поповнитись на майже 242 млн гривень

Податкова реформа допомогла місцевим бюджетам Закарпаття поповнитись на майже 242 млн гривень

Податкова реформа допомогла місцевим бюджетам Закарпаття поповнитись на майже 242 млн гривень
Закон України № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», крім деяких норм, набрав чинності з 1 січня 2015...

Закон України № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», крім деяких норм, набрав чинності з 1 січня 2015 року.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільше зміни торкнулися місцевих податків та зборів. Зокрема, з метою підвищення фінансової спроможності місцевих рад, цим Законом передбачено такий перелік місцевих податків та зборів: податок на майно; єдиний податок; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір, а також з 1 січня 2015 року запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів, - йдеться у повідомленні відділу комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Починаючи з нового року сільські, селищні, міські ради встановлювали ставки податків та зборів, які спрямовуються до їхніх скарбниць.

Реклама

Беззаперечним лідером по наповненню місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб, його з початку року надійшло 118,6 млн грн. Єдиний податок також є одним із вагомих джерел наповнення бюджету, він після ПДФО, якого тільки частина направляється в місцевий бюджет, є другим по значимості й сумі сплати. «Єдинщики» з початку 2015 року сплатили майже 42,6 млн грн з 241,8 млн грн всього сплачених до місцевої скарбниці області.

Плата за землю також серед лідерів надходжень до місцевого бюджету, її з початку року сплачено трохи більше 18 млн грн.

Реклама

Запроваджений з Нового року акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів платниками якого є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування, такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо, приніс з початку 2015 року в бюджет сіл, селищ та міст області понад 15,3 млн грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно