Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У чому користь червоного буряка: чому варто їсти навіть без спецій

У чому користь червоного буряка: чому варто їсти навіть без спецій

У чому користь червоного буряка

Доступний та смачний овоч входить до борщового набору та має низку переваг. Більше про це — читайте в публікації.

Червоний буряк у багатьох росте на городі. Серед українців цей овоч додають у різні страви та супи. Він легко засвоюється організмом та має солодкуватий смак. Червоний буряк багатий на вітаміни та мінерали, які допомагають організму боротися із запальними процесами.

ВІДЕО ДНЯ

Насичений червоний колір забарвлює сечу, тому не варто лякатися наступного дня після споживання овоча. Більшості людей буряк підходить для споживання — він легкий для організму, а салат із нього часто готують ті, хто стежить за фігурою. Та й сам буряк можна їсти без додавання спецій та олії.

Читайте також:
Чим корисний гранат та чому його треба їсти з кісточками
Реклама

Тож основні переваги червоного буряка такі:

  • зміцнює імунну систему — завдяки малій калорійності та великій кількості антиоксидантів добре засвоюється організмом,
  • підтримує здоров’я мозку — особливо корисно їсти буряк людям похилого віку,
  • покращує травлення — при важкості у шлунку та для розвантаження організму рекомендується до споживання,
  • бореться із запаленням,
  • запобігає хворобам серця та інсульту — буряк покращує кровообіг та розслабляє кровоносні судини,
  • підвищує витривалість — навіть спортсменам рекомендується їсти буряк для витривалості.
Реклама

Червоний буряк містить велику кількість беталаїнів (пігментів), які називаються бетаціанінами. Вони мають сильні антиоксидантні властивості й діють на організм як батарея — заряджають та наповнюють енергією.

Раніше видання писало чи можна їсти чорні банани.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно