У чому користь червоного буряка: чому варто їсти навіть без спецій

Доступний та смачний овоч входить до борщового набору та має низку переваг. Більше про це — читайте в публікації.
Червоний буряк у багатьох росте на городі. Серед українців цей овоч додають у різні страви та супи. Він легко засвоюється організмом та має солодкуватий смак. Червоний буряк багатий на вітаміни та мінерали, які допомагають організму боротися із запальними процесами.
ВІДЕО ДНЯНасичений червоний колір забарвлює сечу, тому не варто лякатися наступного дня після споживання овоча. Більшості людей буряк підходить для споживання — він легкий для організму, а салат із нього часто готують ті, хто стежить за фігурою. Та й сам буряк можна їсти без додавання спецій та олії.
Тож основні переваги червоного буряка такі:
- зміцнює імунну систему — завдяки малій калорійності та великій кількості антиоксидантів добре засвоюється організмом,
- підтримує здоров’я мозку — особливо корисно їсти буряк людям похилого віку,
- покращує травлення — при важкості у шлунку та для розвантаження організму рекомендується до споживання,
- бореться із запаленням,
- запобігає хворобам серця та інсульту — буряк покращує кровообіг та розслабляє кровоносні судини,
- підвищує витривалість — навіть спортсменам рекомендується їсти буряк для витривалості.
Червоний буряк містить велику кількість беталаїнів (пігментів), які називаються бетаціанінами. Вони мають сильні антиоксидантні властивості й діють на організм як батарея — заряджають та наповнюють енергією.
Раніше видання писало чи можна їсти чорні банани.