Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через грип та ГРВІ до лікарів звернулись більше 12 тисяч закарпатців

Через грип та ГРВІ до лікарів звернулись більше 12 тисяч закарпатців

Через грип та ГРВІ до лікарів звернулись більше 12 тисяч закарпатців
Як повідомила начальник відділу епіднагляду та санітарної охорони території головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Закарпатській області Вікторія Дьордяй за 8 календарний...

Як повідомила начальник відділу епіднагляду та санітарної охорони території головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Закарпатській області Вікторія Дьордяй за 8 календарний тиждень 2015 року до лікувально-профілактичних закладів області з приводу захворювання на ГРВІ та грип звернулися 12112 осіб. Темп приросту захворюваності на ГРВІ уповільнився у порівнянні з попереднім тижнем і склав 18,4%, в тому числі серед дитячого населення 10,5%. Серед захворілих 63,0% становлять діти віком до 17 років (7632 особи). Показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення області складає – 96,4 на 10 тис. населення. Серед дитячого населення найвищий рівень захворілих реєструється у віковій групі 5-14 років – 52,5% (4004 випадки). Госпіталізовано 2,3% (284 особи) від усіх захворілих, з яких 69,4% становлять діти.

ВІДЕО ДНЯ

Епідемічне поширення захворюваності на ГРВІ спостерігається у м. Ужгород, Ужгородському, В.Березнянському, Перечинському, Мукачівському, Іршавському, Хустському та Тячівському районах. Відповідно до рішень комісій ТЕБ та НС відповідних територіальних адміністрації введено план дій в епідемічний період та призупинено навчально-виховний процес в ЗОШ та ДНЗ.

Станом на 20.02.3015 року призупинено навчання у всіх навчальних закладах м. Берегово та Берегівського району, Перечинського, Мукачівського, Хустського, Іршавського та у більшості навчальних закладів Тячівського і Ужгородського районів.

Реклама

Враховуючи зменшення захворюваності серед школярів, відновлено навчально – виховний процес у ЗОШ м.Ужгорода, с.Шишловці Ужгородського району, смт. В.Березний.

З початку епідемічного сезону щеплено проти грипу 3375осіб, за останній тиждень щеплень не проводилось.

Реклама

За даними вірусологічного моніторингу в області циркулюють віруси грипу А (сезонний) і В та аденовіруси.

Фахівцями Держсанепідслужби області надалі продовжується моніторинг за рівнем захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції та контроль за організацією та проведенням комплексу протиепідемічних заходів, проводиться широка агітаційно-просвітницька робота через канали місцевого телебачення та інтернет – ресурсах області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно