Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні поминальною ходою (ФОТО)

Ужгородці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні поминальною ходою (ФОТО)

Ужгородці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні поминальною ходою (ФОТО)
Обласний центр Закарпаття долучився до відзначення річниці кривавих подій на Майдані та вшанування пам'яті полеглих від смертельних куль снайперів за вільну Україну. Пам'ять Героїв Небесної Сотні...

Обласний центр Закарпаття долучився до відзначення річниці кривавих подій на Майдані та вшанування пам'яті полеглих від смертельних куль снайперів за вільну Україну. Пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували поминальною ходою містом та молебнем із запаленням свічок.

ВІДЕО ДНЯ

Поминальна хода свій старт взяла з площі Народної, до процесії долучились представники політичних партій, духовенство, активна громадськість.

Маршрут ходи, яку небайдужі здійснювали із квітами та підготовленими наперед лампадками, пролягав через набережну Незалежності й транспортний міст, проспект Свободи, вулицю Швабську, з виходом на площу Петефі та через Театральну й вулицю Корзо - до сквера Небесної Сотні.

Реклама

У час, коли колона рухалась містом, сповіщаючи про незавершену боротьбу патріотичними вигуками "Слава Україні! Героям Слава!", "Героям Небесної Сотні - тричі слава!", "Наша земля - наші Герої!", на площі Театральній ужгородці виклали за допомогою свічок надпис "Героїв" під панно зі світлин загиблих в ході Революції Гідності.

Світлини янголів з армії Небесної Сотні та тематичні листівки з пам'ятними надписами-настановами прикрасили також і перила пішохідного мосту. Перехожі, таким чином, час од часу зупинялись перед роздруківками і стояли, вчитуючись в інформацію про тих, хто поклав життя у боротьбі за якісно нове українське прийдешнє.

Реклама

Насамкінець, вже у сквері Героїв Небесної Сотні, де й трапилась остаточна зупинка процесії, священники відслужили молебень за загиблими під кулями снайперів, а присутні запалили свічки пам'яті. Слова перед присутніми мали безпосердні учасники подій на Майдані тих страшних лютневих днів, а також усі, хто хотів згадати гарним словом воїнів Небесної Сотні.

Ужгородці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні поминальною ходою (ФОТО) – 01
Ужгородці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні поминальною ходою (ФОТО) – 02
Реклама
Ужгородці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні поминальною ходою (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно