Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Казкові герої захищатимуть маленьких ужгородців від страху уколів

Казкові герої захищатимуть маленьких ужгородців від страху уколів

Казкові герої захищатимуть маленьких ужгородців від страху уколів
Перший поверх Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні радує не лише дітей та їхніх батьків – на оглядини сюди приходить весь персонал медзакладу. Все через оформлення лікарняних приміщень у...

Перший поверх Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні радує не лише дітей та їхніх батьків – на оглядини сюди приходить весь персонал медзакладу. Все через оформлення лікарняних приміщень у казковому стилі: тут і Міккі-маус, і Вінні-Пух та компанія, панди, левенята, коза-дереза, котик і півник та багато інших.

ВІДЕО ДНЯ

"Відкривали" оновлене приміщення сьогодні ініціатор проекту Ярослав Шафарь, головний лікар Ужгородської міської дитячої лікарні Ігор Рошко та дизайнер Юрій Угрин.

Подібна практика, кажуть організатори, буде впроваджуватися і надалі, зокрема до розпису уже готова їдальня дитячої лікарні на третьому поверсі.

Реклама

Стіни лікарні і так потребували ремонту, проте цього разу до оформлення приміщення підійшли креативно. Малюнки наносили тиждень, підготовка та ремонт зайняли кілька місяців. Пришвидшити процес було важко, адже медичну установу не закривали ні на день, проте зусиллями персоналу лікарні вдалося здійснити задумане.

«Діти, які приходять у приймальне відділення напружені, вони бачать білі халати, лікарів, бояться, що зараз їм зроблять укол. Ідея у мене виникла, коли разом із донькою потрапив в лікарню вночі, довелося досить довго чекати лікаря. Зрозумів, як важко заспокоювати дитину в такій атмосфері», - ділиться історією ідеї проекту Ярослав Шафарь.

Реклама

Ігор Рошко розповів, що відвідуючи інші країни та запозичуючи досвід закордонних колег помічав, що прийомні відділення оформлюють у казковому стилі. Головний лікар Ужгородської міської дитячої лікарні вважає, що ідея в їхньому медзакладі вдалася.

Тепер на третьому поверсі закінчується ремонт підлоги, стіни вже зроблені, за тиждень їдальню розмалюють в стилі українських дитячих казок, там буде дещо інша атмосфера.

Другий поверх наразі лишиться без малюнків, Ігор Рошко це пояснює тим, що дітки там зовсім маленькі та не зможуть оцінити художньої цінності оформлення.

Реклама

Також організатори проекту запевнили, що всі малюнки покриті «антивандальним лаком», тому маленьких хуліганів, які хотітимуть внести свій вклад у розпис, стіни не бояться.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно