Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про «сепаратизм» на місцевому рівні, унікальну пожежну частину та погіршення життя – у свіжому випуску газети “Панорама”

Про «сепаратизм» на місцевому рівні, унікальну пожежну частину та погіршення життя – у свіжому випуску газети “Панорама”

Про «сепаратизм» на місцевому рівні, унікальну пожежну частину та погіршення життя – у свіжому випуску газети “Панорама”
31 січня вийде з друку черговий номер газети «Панорама». «Жити будемо, але у два рази гірше» – до такого висновку приходить Василь Добрянський у однойменному матеріалі. Цей сумний висновок...

31 січня вийде з друку черговий номер газети «Панорама».

ВІДЕО ДНЯ

«Жити будемо, але у два рази гірше» – до такого висновку приходить Василь Добрянський у однойменному матеріалі. Цей сумний висновок випливає з тематики почутих у різних місцях розмов людей та з аналізу окремих положень державного та місцевого бюджетів, прийнятих на 2015 рік.

Про «сепаратизм» на місцевому рівні, тобто заборону приймати у дитсадки Мукачева дітей, чиї батьки не є мешканцями міста, йдеться у іншому матеріалі тижневика. Таке сумнівне з точки зору законності рішення міськвиконкому, на думку журналіста Михайла Ведмідя, можна порівняти хіба що з сумнозвісним режимом апартеїду, який колись панував у ПАР, або з післявоєнною сегрегацією і дискримінацією афроамериканців у США. Чи потрібна Мукачеву така брудна «слава» у ХХІ столітті?

Реклама

Останнім часом ми часто чуємо про військових добровольців та волонтерів, які захищають нашу країну на Сході. Утім, не треба далеко йти, щоб побачити інших добровольців, головне завдання яких — рятувати життя. Одна з таких добровольчих пожежно-рятувальних бригад знаходиться в угорськомовному селі Дерцен, що на Мукачівщині. Її ще у 2005 році сформував місцевий священик реформатської церкви Микола Жуковський. Про унікальну пожежну частину, в якій на добровільних засадах працюють аж 38 пожежників, розказав Андрій Слохіняк, який днями побував в гостях у волонтерів-пожежників.

На «Гарячу лінію «Панорами» звернулися дві мешканки Берегова, чиї чоловіки з жовтня перебували у зоні АТО, а нині в складі 128-ї гірсько-піхотної бригади готуються до передислокації в район Дебальцевого. Дружини закарпатських військових стурбовані подальшою долею своїх чоловіків. Що саме їх хвилює?

Реклама

Докладніше про ці та інші події, які сталися в Мукачеві та на Закарпатті, можна прочитати у №3 щотижневика «Панорама» за 31 січня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно