Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Берегівський міськвиконком звернувся до Верховної Ради з вимогою визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями (ФОТОФАКТ)

Берегівський міськвиконком звернувся до Верховної Ради з вимогою визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями (ФОТОФАКТ)

Берегівський міськвиконком звернувся до Верховної Ради з вимогою визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями (ФОТОФАКТ)
Сьогодні, 23 січня, у Берегові відбулося чергове засідання виконавчого комітету. У переліку значилися 23 питання. На початку засідання міський голова запропонував вшанувати хвилиною мовчання всіх...

Сьогодні, 23 січня, у Берегові відбулося чергове засідання виконавчого комітету. У переліку значилися 23 питання.

ВІДЕО ДНЯ

На початку засідання міський голова запропонував вшанувати хвилиною мовчання всіх загиблих під час подій на Євромайдані та у зоні АТО.

Серед проектів рішень найбільше обговорення викликало питання виділення коштів на харчування дітей в навчальних закладах міста з якого доповідала очільниця управління освіти Маріанна Пилипенко. Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством батьки будуть доплачувати більше за харчування дітей у дитячих садочках: не менше 60% у містах та не менше 40% у селах. Раніше ці показники складали не більше 50% та не більше 30% відповідно. Харчування учнів у школах перекладається на місцеві бюджети або ж, фактично, на батьків учнів.

Реклама

Як повідомила начальник управління освіти, тепер батьки будуть більше доплачувати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах. Таким чином, міський бюджет платитиме за харчування 5 грн на день для однієї дитини (40%), у той час як батьки – 7 грн 50 коп. (60%).

Наразі це той оптимальний варіант, який можна прийняти. У школах дещо інакша ситуація, тобто харчування учнів перекладається на батьків. Тож, безкоштовне харчування учнів 1–4 класів відміняється. Для дітей пільгових категорій, включаючи переселенців з окупованих територій, діятиме та ж схема, що й в дитсадках: 5 грн оплачуватиме місто, решту коштів – батьки. Маріанна Пилипенко пояснила, що ці цифри були обговорені з батьками у кожній школі та садочку. Окрім того, якщо підняти суму, виділену на харчування, то батьки платитимуть ще більше. При цьому варто враховувати, що у деяких сім’ях не одна дитина. Після дискусій члени виконкому проголосували за прийняти рішення.

Реклама

Також підтримали на засіданні наслідки конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Так, у результаті ТДВ «Берегівське АТП — 12137» здійснюватиме маршрут «Мужайська- Чопівка- через Затишне- вул. Суворова- ЗОШ № 10».

Після розгляду порядку денного депутат міської ради Світлана Чірібан попросила членів виконкому підписатися під зверненням до голови та депутатів Верховної Ради про визнання т.з. «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, а Росію – країною-агресором, проти якої з боку України ввести найжорсткіші санкції.

Берегівський міськвиконком звернувся до Верховної Ради з вимогою визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями (ФОТОФАКТ) – 01
Реклама

img src="/wp-content/uploads/2015/01/1affgghjjjjq1.jpg" alt="" width="500" height="375" class="aligncenter size-full wp-image-123104" />

Берегівський міськвиконком звернувся до Верховної Ради з вимогою визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями (ФОТОФАКТ) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно