Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбувся фестиваль закарпатської коляди

В Ужгороді відбувся фестиваль закарпатської коляди
Традиції коляди Закарпаття сьогодні зібрали ужгородців у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту. Вже вп’яте представники всіх районів нашої області демонструють, як вони...

Традиції коляди Закарпаття сьогодні зібрали ужгородців у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту. Вже вп’яте представники всіх районів нашої області демонструють, як вони святкують Різдвяні свята, на обласному фестивалі.

ВІДЕО ДНЯ

Учасники «Коляди в старому селі» – це як колективи, відомі в Україні, зокрема, Закарпатський обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв та заслужений академічний Закарпатський народний хор, так і дітки, що підготували театралізовані дійства у своїх школах.

Крім концерту на центральній сцені, біля кожної хатки музею районні колективи влаштували власні міні-концерти. Прогулявшись алеями «старого села», можна було познайомитися з особливостями вбрання, різдвяних піснеспівів, танців зі всіх куточків краю. Частували і традиційними стравами різдвяного столу.

Реклама

Найбільшою популярністю користувалися музиканти з трембітами, кожен хотів з ними сфотографуватися та самому незграбно «подудіти» в музичний інструмент.

На фестивалі працювали і волонтери. Відвідувачі «Коляд» могли придбати предмети декоративно-прикладного мистецтва, які навезли з районів.

Реклама

Охочих послухати колядки було чимало, завітали і представники обласної влади Закарпаття. Щоправда, погода виявилася аж ніяк не Різдвяна: в Ужгороді не по-зимовому тепло, біля хаток скансену зеленіє травичка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно