Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині вже розпочався процес мобілізації

На Тячівщині вже розпочався процес мобілізації
Про її особливості йшлося в ході наради, яка відбулась в Тячівській районній державній адміністрації 14 січня за участі керівників органів місцевого самоврядування району та представників...

Про її особливості йшлося в ході наради, яка відбулась в Тячівській районній державній адміністрації 14 січня за участі керівників органів місцевого самоврядування району та представників Закарпатського обласного військкомату.

ВІДЕО ДНЯ

У роботі наради також взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Василь Дем’янчук, заступник голови Василь Каганець, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Василь Калинич, т.в.о. районного військового комісара Юрій Клюшник, - зазначили у прес-службі Тячівської РДА.

Найперше заступник обласного військового комісара Богдан Миколайович Череміський зауважив, що керівництвом держави прийнято рішення про продовження в 2015 році чергових хвиль мобілізації. Наразі йдеться про четверту хвилю часткової мобілізації. Вона потрібна в першу чергу для ротації бійців призваних по мобілізації, що перебувають у зоні АТО та накопичення резерву навчених військових.

Реклама

- Для забезпечення якісного оповіщення військовозобов’язаних та належного виконання завдань, визначених Президентом, як верховним головнокомандувачем ЗСУ, необхідно налагодити тісну співпрацю між працівниками органів внутрішніх справ, прокуратури, голів селищних рад, райдержадміністрацій, начальників облікових столів та військових комісаріатів Закарпатської області, - наголосив Богдан Миколайович.

Відтак головний спеціаліст Закарпатського обласного військкомату, полковник запасу Коршинов Володимир Олексійович розповів, що четверта черга часткової мобілізації пройде в два етапи. На першому, терміном до 15 січня, буде проведено відбір військовозобов’язаних та техніки. Наступник крок – оповіщення, збір та проведення медичного обстеження – з 20 по 29 січня. Безпосередньо призов та поставка військовослужбовців здійснюватиметься з 30 січня по 3 лютого. Другий етап: відбір – до 6 лютого, оповіщення, збір та проведення медичного обстеження – з 10 по 19 лютого і призов та поставка – з 20 по 24 лютого.

Реклама

Щодо відмінностей від 1-3 хвиль часткової мобілізації, то якщо в минулому році призваних відправляли безпосередньо у військові частини, тепер вони будуть розподілені по навчальних центрах, а офіцери запасу – у Національну академію оборони України, військові інститути чи Академію сухопутних військ ЗСУ. Термін навчання, підготовки та перепідготовки становитиме близько 45 діб.

Крім того, в ході першого етапу буде здійснено доукомплектування Мукачівського прикордонного загону, в ході другого етапу – 94-го прикордонного загону в м. Чоп.

За його словами, мобілізованими можуть бути особи віком від 20 до 60 років, які перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах; визнані військово-лікарськими комісіями придатними до військової служби; що проходили військову службу та отримали відповідні військово-облікові спеціальності; особи які не проходили військову службу, але мають військо-облікову спеціальність; особи, які проходили військову службу на офіцерських посадах або закінчили військові кафедри, які не мають право на відстрочку від мобілізації відповідно до 23 ст. Закону України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію».

Реклама

Пріоритет у мобілізації на військову службу надається тим, які проходили військову службу, добровільно висловили бажання проходити військову службу і які під час проведення мобілізації не працевлаштовані, адже це дасть можливість людям забезпечити сім’ю та захистити країну.

Не підлягають мобілізації військовозобов’язані заброньовані органами державної влади на період мобілізації; визнані тимчасово не придатними для служби; чоловіки, на утриманні яких знаходяться троє і більше дітей, віком до 18 років; жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину до 18 років; жінки-військовозобов'язані на утриманні яких перебувають діти до 16 років; зайняті постійним доглядом за будь-якою особою, якщо більше ніхто не може забезпечити догляд; народні депутати України, студенти, аспіранти денної форми навчання; інші військовозобов’язані, у передбачених законом випадках.

- В першу чергу, для виконання завдань, поставлених перед нами державою, в сільських та селищних радах треба невідкладно вивчити наявність військовозобов’язаних та визначити їх місцезнаходження, вивчити їх сімейний стан та надати об’єктивну інформацію у військкомат. Відтак, організувати оповіщення збір та поставку військовозобов’язаних на пункти збору у військовому комісаріаті або у військові частини, - зауважив Володимир Олексійович.

Нагадаємо, що на Закарпатті планують мобілізували близько трьох тисяч осіб.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно