Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Майже чверть закарпатців можуть ухилитись від мобілізації

Майже чверть закарпатців можуть ухилитись від мобілізації
При цьому, понад 30% готові захищати Батьківщину. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Ступінь рішучості громадян...

При цьому, понад 30% готові захищати Батьківщину.

ВІДЕО ДНЯ

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Ступінь рішучості громадян захищати територіальну цілісність соціологи спочатку заміряли опосередковано, задавши питання-евфемізм: «Що буде робити ваш знайомий, якщо військові дії поновляться, і буде оголошена загальна мобілізація?» Симптоматичним є досить значна кількість респондентів, які ухилились від прямої відповіді - 37,8 % обмежилися слизьким «важко сказати», ще 15,1% «пішли у відмову». Варіант відповіді «Обов'язково піде в армію і буде воювати» обрали не так вже й багато - 27,4% (47,6 - в Галичині та 4,7 - в Донбасі). Втім, версія «Чи спробує ухилитися від мобілізації» виявилася ще менш популярною - 14,5%. Тут рекордсменом виступає Одеська область - 39,6%. Цікавими виявилися настрої на Закарпатті. Тут число потенційних захисників гіпотетичних «ухильників» одночасно і досить велике, і цілком порівнянно - 30,6 і 23,9% відповідно. Як жартував один відомий політик, у Закарпатській області приблизно порівну патріотів, пацифістів і патріотів-пацифістів. Якщо врахувати, що ще 34,2% закарпатців не змогли чітко відповісти на це питання, можна припустити, що він не далекий від істини.

Реклама

11,8% респондентів визнали, що ризик призову на військову службу їх самих або їхніх родичів викликає у них тривогу. І стривожених подібним на Заході України більше (15,4%), ніж на Сході (12,7%) і в Донбасі (7,6%). Можливо, в Донецькій і Луганській області в те, що їх призвуть до армії, просто не вірять.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно