Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Власники декоративних птахів показали своїх улюбленців звичайним хустянам

Власники декоративних птахів показали своїх улюбленців звичайним хустянам

Власники декоративних птахів показали своїх улюбленців звичайним хустянам
Сотні птахів, десятки їхніх тренерів та опікунів з різних районів Закарпаття зібралися сьогодні, 4 січня, в Хусті на виставці спортивних голубів та декоративних птахів. Організував захід за...

Сотні птахів, десятки їхніх тренерів та опікунів з різних районів Закарпаття зібралися сьогодні, 4 січня, в Хусті на виставці спортивних голубів та декоративних птахів.

ВІДЕО ДНЯ

Організував захід за сприяння місцевої влади Хустський осередок Закарпатського обласного клубу аматорів поштово-спортивного голубівництва. Востаннє подібна виставка у місті над Тисою проводилася 24 роки тому.

У приміщенні місцевого професійного ліцею для відвідувачів виставки «позували» кілька видів декоративних та рідкісних представників пернатих. Розглядали хустяни та гості міста й птахів-спортсменів, які впродовж року перемагали в різноманітних змаганнях: на швидкість, тривалість польоту, дистанцію. Їхніх власників представники влади нагороджували почесними грамотами, кубками й медалями.

Реклама

- Востаннє виставка голубів проводилася в Хусті ще за часів Радянського Союзу. До речі, на сьогоднішньому заході присутні ветерани нашого клубу Бейло Кошинський та Василь Тимчик, які роками пропагували голубівницький рух на Хустщині, - зазначив організатор виставки Іван Палканинець. - Приємно, що з року в рік зростає кількість голубоводів, наші ряди поповнюються молоддю, яка починає захоплюватися цим видом спорту й старанно тренує своїх пернатих вихованців. Саме тому ми вирішили відновити вже забуті за стільки років виставки птахів і сподіваємося, що вони стануть традиційними в нашому місті.

Як виявилося, чимало голубоводів займаються цією справою родинно й передають своє захоплення з покоління в покоління.

Реклама

- Голубами та тренерською роботою займаємось з батьком вдвох. Маємо більше 100 голубів. Рідкісних порід не розводимо, в основному займаємось спортивними голубами. Найкраща в змаганнях порода - поштові голуби. Взагалі це заняття цікаве, але водночас важке й відповідальне, - розповів хустянин Олександр Соймик. - Потрібне спеціальне приміщення, корма, вітаміни, навики роботи. Досвід здобувається з роками. Тим ж хто починає спочатку - не легко. Та, чесно кажучи, тримаю голубів не задля перемоги та виграшної суми, а для задоволення.

За словами мешканця хустського села Копашново Сергія Кушніра, розведення та навчання голубів обходиться достатньо дорого, а ціни на них можуть досягати від 100 до декількох тисяч доларів.

- Все залежить від породи, віку, стану птаха. Але повірте, за гідного голуба таких грошей не шкода. На сьогоднішню виставку я привіз 16 пар голубів і стільки ж курей різних порід. Займаюсь птахами з дитинства. Взагалі, чим довше займаєшся, тим більше подобається. Шукаєш нові, рідкісні породи, - зізнався пан Сергій. - Подібні заходи дуже цікаві, адже на них голубівники обмінюються досвідом, мають змогу похвалитися досягненнями.

Реклама

Загалом на виставці було велелюдно. На неординарну подію завітали не лише фахівці, а й звичайні хустяни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно