Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На базі УжНУ планують створити Ліцей інформаційних технологій

На базі УжНУ планують створити Ліцей інформаційних технологій

На базі УжНУ планують створити Ліцей інформаційних технологій
Про науково-педагогічну діяльність та перспективи розвитку факультету інформаційних технологій ішлося під час засідання Вченої ради 23 грудня. Структурний підрозділ функціонує з 1991 року, і нині тут...

Про науково-педагогічну діяльність та перспективи розвитку факультету інформаційних технологій ішлося під час засідання Вченої ради 23 грудня. Структурний підрозділ функціонує з 1991 року, і нині тут навчається 450 студентів, 98 % із яких – хлопці.

ВІДЕО ДНЯ

Про роботу факультет під час засідання Вченої ради розповідав його декан Ігор Повхан. Він зауважив, що за відносно невеликий період функціонування структурний підрозділ має чимало здобутків, постійно стежить за новаціями в освітній сфері і розвивається відповідно до потреб сучасності, - інформує Наталія Каралкіна з Медіацентру УжНУ.

2013 року в Україні було всього 5 вишів без класичної інформатики, серед яких і УжНУ. Тому факультет активно взявся готувати потрібну документацію й невдовзі здобув ліцензію. Тож уже влітку 2015 року набиратиме студентів на спеціальністю «Інформатика».

Реклама

Цього року на факультеті вперше провели всеукраїнський турнір юних інформатиків. З часу Незалежності такі змагання жодного разу не відбувалися на Закарпатті.

Команда факультету «UzhNU Brainias» виборола бронзові медалі у півфіналі Міжнародної студентської олімпіади з програмування (секція Південно-Східна Європа). Завдяки цій перемозі УжНУ вперше ввійшов у ТОП-100 кращих вишів світу з алгоритмічного програмування за версією TopCode.

Реклама

Факультет є розробником і впроваджувачем новітніх інформаційних технологій у виші. Серед них системи електронного документообігу – DocFlow, перевірки знань – BrainTester (була апробована й уперше впроваджена на факультеті), дистанційного навчання – Moodle.

Збільшення держзамовлення очікує факультет під час наступної вступної кампанії. Також має намір відкрити Ліцей інформаційних технологій на базі УжНУ. Такої структури на Закарпатті сьогодні немає, а вона може суттєво сприяти підготовці майбутніх студентів УжНУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно