Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Санепідемстанція попросить Кабмін перевірити один із супермаркетів Ужгорода (ФОТОФАКТ)

Санепідемстанція попросить Кабмін перевірити один із супермаркетів Ужгорода (ФОТОФАКТ)

Санепідемстанція попросить Кабмін перевірити один із супермаркетів Ужгорода (ФОТОФАКТ)
В Ужгороді не вщухають розмови навколо резонансного фото, зробленого в одному із ужгородський супермаркетів. На ньому – щур розгулює по коробках з печивом у одному із супермаркетів обласного...

В Ужгороді не вщухають розмови навколо резонансного фото, зробленого в одному із ужгородський супермаркетів. На ньому – щур розгулює по коробках з печивом у одному із супермаркетів обласного центру.

ВІДЕО ДНЯ

У зв’язку із фактом поршення санітарних норм і торгівельній точці збуду продуктових товарів, журналісти надіслали запит до Головного управління Держсанепідслужби у Закарпатській області. Зокрема, просили надати інформацію про те, які будуть вжиті заходи щодо керівництва супермаркету. Для достовірності до запиту додали також фото.

Обласне управління Держсанепідслужби відреагувало досить оперативно, однак, для ужгородців, які часто купують у згаданому магазині, у відповіді нічого втішного не було. В офіційному листі зазначено, що для того, щоб ініціювати перевірку службі потрібен дозвіл Кабінету Міністрів України.

Реклама

«9.09.2014 року вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 №408, відповідно до п.1 якої для здійснення перевірки необхідно надання дозволу (відповідного розпорядження) Кабінету Міністрів України», - йдеться у відповіді на запит Нового Закарпаття.

Через неврегульованість законодавства санепідслужба не має правових підстав ініціювати перевірку у супермаркеті, навіть попри наявність очевидних і зафіксованих порушень.

Реклама

«На даний момент не врегульований механізм надання дозволу на перевірки, отже, правових підстав для здійснення заходів нагляду (контролю), а також прийняття відповідних мір адмінвпливу у разі виявлення порушень санітарного законодавства у Держсанепідслужби немає до прийняття Кабінетом Міністрів України відповідного рішення», - зазначили у відповіді на запит.

Нагадаємо, що в одному з ужгородських супермаркетів відвідувачі виявили щура.

Санепідемстанція попросить Кабмін перевірити один із супермаркетів Ужгорода (ФОТОФАКТ) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно