Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура Закарпаття роз’яснила ситуацію щодо земельних ділянок в Ужгороді

Прокуратура Закарпаття роз’яснила ситуацію щодо земельних ділянок в Ужгороді

Прокуратура Закарпаття роз’яснила ситуацію щодо земельних ділянок в Ужгороді
У деяких ЗМІ з'явилася інформація, що нібито прокуратура на вимогу одного з нардепів оскаржила рішення сесії Ужгородської міської ради, яким затверджено у 2010 році містобудівну документацію кварталу...

У деяких ЗМІ з'явилася інформація, що нібито прокуратура на вимогу одного з нардепів оскаржила рішення сесії Ужгородської міської ради, яким затверджено у 2010 році містобудівну документацію кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника в Ужгороді, - зазначили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

Зважаючи на резонансність даного питання прокуратура області вважає за необхідне роз'яснити ситуацію.

Підставою для оскарження вищевказаного рішення сесії міської ради є виключно порушення ряду вимог Земельного кодексу України (ст. 181-183), Законів України «Про землеустрій» (ст. 20, 51, 62), «Про державну експертизу землевпорядної документації» (ст. 9, 35) та «Про планування і забудову територій» (ст. 1, 3) при розробці та затвердженні сесією міської ради містобудівної документації кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника вздовж міжнародної автомобільної дороги загального користування державного значення М 08.

Реклама

Зокрема, з метою обґрунтування розмірів і меж земельних ділянок з урахуванням вимог щодо раціонального використання та охорони земель під час формування нового кварталу індивідуальної житлової забудови із числа вільних земель міста Ужгорода в районі вул. Стефаника, Ужгородською міською радою не розроблено відповідний проект землеустрою щодо створення нових землеволодінь, землекористувань.

Також містобудівна документація кварталу для індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника не пройшла обов’язкової експертизи, якою визначається відповідність змісту містобудівної документації законодавству, державним стандартам, нормам і правилам, рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань планування і забудови територій, соціального та економічного розвитку, раціонального використання земель та природних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища, санітарного та епідемічного благополуччя населення, пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту населення і територій, збереження культурної спадщини, соціальним стандартам життєдіяльності населення.

Реклама

Підсумовуючи наведене, наголошуємо, що у справі про оскарження вищевказаного незаконного рішення сесії Ужгородської міської ради, питання про скасування актів на землю громадянам прокуратурою не ставиться.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно