Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородцям показали "культурне майбутнє"

Ужгородцям показали "культурне майбутнє"
18 грудня в Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся концерт «Майбутнє культури». «Головним нашим завданням є змінити психологію сприйняття культури. Коли люди зрозуміють, що роботу...

18 грудня в Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся концерт «Майбутнє культури».

ВІДЕО ДНЯ

«Головним нашим завданням є змінити психологію сприйняття культури. Коли люди зрозуміють, що роботу треба робити не за щось, а для чогось, тоді і прийде справжнє розуміння культури і мистецтва. Саме тоді буде можливість збагатитись духовно», - сказала директор Ужгородського коледжу культури і мистецтв Наталія Шетеля.

Розпочався захід із хвилини мовчання за загиблими воїнами та жертвами майдану, котра супроводжувалась свічковою церемонією. «Згадайте ж їх, вони нас не забули. Вони для нас виборюють життя», - звучало зі сцени.

Реклама

Організатори хотіли в історичній ретроспективі показати розвиток мистецтва в різних країнах світу. Першими танцювали та співали свою історію закарпатські юнаки та дівчата, які виконали народні "співанки".

Самими лише танцями та піснями не обійшлося. Студенти розіграли сценку із життя сільського клубу, де показали заняття з вокалу та хореографії з різницею у двадцять років.

Реклама

Найбільш видовищним номером, на думку глядачів, став вернісаж - «жива» картина. Під музичний акомпанемент із полотна художника сходили герої його картин і танцювали кожен свою історію.

«Ми хотіли показати мистецтво в історичному розрізі. Нам хотілось показати глядачам саме розвиток культури, яка творилась століттями. Ми намагались донести до людей, що культура – невід’ємна складова життя людини», - сказала викладач коледжу та організатор ззаходу Мар’яна Сухолова.

Костюми для концерту пошили студенти Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ.

Реклама

«Нам надзвичайно сподобався цей захід. Наші студенти з величезним задоволенням виконували це «замовлення». Приємно бачити роботу студентів у дії, у танці. Сподіваємось і на подальшу співпрацю», - сказала директор училища Лідія Гондорчин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно