Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські медики простестуватимуть проти дій Віктора Погорєлова

Ужгородські медики простестуватимуть проти дій Віктора Погорєлова

Ужгородські медики простестуватимуть проти дій Віктора Погорєлова
Профспілковий комітет медичних працівників УЦМКЛ підготував звернення до прокуратури міста з проханням скасувати незаконне рішення, ініційоване та підписане мером Ужгорода Віктором Погорєловим....

Профспілковий комітет медичних працівників УЦМКЛ підготував звернення до прокуратури міста з проханням скасувати незаконне рішення, ініційоване та підписане мером Ужгорода Віктором Погорєловим. Рішення передбачає скорочення 30 ліжок у кількох відділеннях міської лікарні - 15 - терапевтичного, 10 - хірургічного, 5 – з травматологічного, аби створити ще одне – онкологічне. Збори медпрацівників відбулися 12 грудня, нововведення в лікарні мають запровадити вже у понеділок, 15 грудня.

ВІДЕО ДНЯ

Лікарі кажуть, що рішення, по-перше, незаконне. Адже підписувати такі документи та ініціювати реформування, не компетенція мера, повинен бути наказ міського відділу охорони здоров’я. По-друге, з 23 лютого 2014 року в Україні введено мораторій на реорганізацію медичних закладів. І по суті, відділення, яке планується створити і на яке виділятимуть з міського бюджету кошти, дублюватиме функції обласного онкодиспансера, де лікуються ужгородці. Крім того, у приміщенні міської лікарні на нижньому поверсі вже діє онкологічний центр, щоправда приватний, приміщення для якого здано в оренду на 25 років за символічною вартістю 1 грн за рік.

На профспілкових зборах був присутнім і юрист облпрофспілки працівників охорони здоров'я. Було вирішено звернутись з відкритим листом до міської, обласної прокуратури, міськвідділу охорони здоров"я, облуправління охорони здоров'я. Також готується відкритий лист профільному Міністру.

Реклама

Як розповіли журналістам медики, забрати з кількох відділень ліжкомісця мер В.Погорєлов планував ще рік тому, але потім ситуація владналася, через Євромайдан, який мера зняв. Але оскільки Погорєлов повернувся, повернулися і його плани. Минулого року, у жовтні, вже одне відділення постраждало від реформувань міської влади. Дитячу хірургію позбавили приміщення, тепер хворим дітям виділено дві палати у дорослій хірургії (за рік тут пролікували 900 дітей) і годують обіцянками про нормальні для роботи та маленьких пацієнтів умови.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно