Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді пройшов унікальний джазовий фестиваль

В Ужгороді пройшов унікальний джазовий фестиваль
6 грудня в Ужгороді пройшов XVII Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва “ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ – 2014″. Свою музику слухачам привезли колективи з Києва, Львова, Ужгорода та сусідньої...

6 грудня в Ужгороді пройшов XVII Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва “ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ – 2014″.

ВІДЕО ДНЯ

Свою музику слухачам привезли колективи з Києва, Львова, Ужгорода та сусідньої Словаччини. Серед них були оркестр Ужгородського музичного училища ім. Д. Задора, гурт «Dzyga Imagine» та, звичайно, ромський гурт «Лаутарі». Хедлайнером цьогорічного фестивалю стала зірка джазу світового рівня, трубач Майкл Патчез Стюарт із Сполучених Штатів Америки.

Фестиваль «Пап джаз фест» вирізняється з-поміж інших музичних заходів неймовірною атмосферою та настроєм. І не лише тому, що грають тут виключно джаз, а ще й тим, що грають його представники ромської нацменшини. Глядацька зала була заповнена вщент, люди стояли навіть у проходах.

Реклама

Вперше фестиваль провели у 1997 року як всеукраїнський джазовий фестиваль, і вже наступного, 1998 року, фестиваль здобув статус міжнародного. Унікальність «Пап-джаз-фесту» полягає в тому, що він єдиний з подібних йому в Україні заснований Товариством музичної культури ромів Закарпаття «Лаутарі». І в кожному з попередніх обов’язково брав участь ромський джазовий колектив. А загалом за роки існування цього фесту його гостями та учасниками стало більше 100 гуртів та виконавців джазової музики.

У різні роки на фестивалі грали такі відомі зарубіжні та вітчизняні музиканти, як саксофоністи Пітер Кардареллі та Монті Вотерс (США), Едвард Намисловський (Польща), ударник Додо Шошока (Словаччина), гітаристи Ботош Тибі та Керекеш Олі (Угорщина), легенди радянського джазу Євген Дергунов, Валерій Колесников, В’ячеслав Полянський, Володимир Соляник (Україна) та багато інших.

Реклама

Незмінним членом оргкомітету та ведучим всіх фестивалів «Пап-Джаз-Фест» є відомий музичний критик Петро Полтарев.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно