Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті "подорослішав" СНІД

На Закарпатті "подорослішав" СНІД
Закарпаття має найнижчий показник захворювання на ВІЛ серед регіонів України. Він складає 27,8 на 100 тисяч населення, в Україні ця цифра становить 323,7. В області є регіональна особливість...

Закарпаття має найнижчий показник захворювання на ВІЛ серед регіонів України. Він складає 27,8 на 100 тисяч населення, в Україні ця цифра становить 323,7.

ВІДЕО ДНЯ

В області є регіональна особливість поширення цієї хвороби – із 2007 року 60% нових випадків захворювання виявлено серед трудових мігрантів, які виїжджають у південні та східні частини країни та в Росію. Про це розповів сьогодні на зустрічі з журналістами керівник Закарпатського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Іван Миронюк.

В Україні СНІД «подорослішав», якщо раніше найуразливішими до епідемії були молоді люди, від 18 до 25 років, то тепер захворювання найчастіше діагностують в осіб від 26 до 35. Це пов’язано в першу чергу з тим, що проводити інформаційну профілактику в навчальних закладах простіше, ніж із дорослим населенням.

Реклама

Значних успіхів вдалося досягти й в убезпеченні дітей, народжених батьками з ВІЛ, такі стоять на обліку до 18 місяців. Серед народжених у 2012 році випадків захворюваності на Закарпатті не виявлено. Такий же показник прогнозується для дітей, які з’явилися на світ у минулому році.

Основною формою передачі хвороби в Україні є статева, на Закарпатті не було жодного ін’єкційного випадку зараження на минулий рік, – розповів Миронюк.

Реклама

За 10 місяців цього року у нас зареєстровано 61 новий випадок інфікування. Діагноз СНІД встановлено 36 особам. Найпоширенішим є статевий шлях при гетеро сексуальних стосунках – 73,8%.

У Центрі профілактики та боротьби зі СНІДом в Ужгороді повідомляють, що Закарпаття не має соціальних груп ризику, всі особи, які ведуть ризикований спосіб життя, інфікуються незалежно від того, який щабель займають у суспільстві.

Немає і особливостей поширення недуги у нацменшин, єдине, що хвилює закарпатських лікарів – це спільне грудне вигодовування у ромів, проте це наразі ніяк не позначається на статистиці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно