Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські правоохоронці зареєстрували 194 звернення щодо насильства у сім’ях

Мукачівські правоохоронці зареєстрували 194 звернення щодо насильства у сім’ях

Мукачівські правоохоронці зареєстрували 194 звернення щодо насильства у сім’ях
"16 днів проти ґендерного насильства" - під такою умовною назвою триває операція, приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок. Правоохоронці Мукачівського...

"16 днів проти ґендерного насильства" - під такою умовною назвою триває операція, приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок. Правоохоронці Мукачівського міського відділу міліції також долучились до проведення даного заходу.

ВІДЕО ДНЯ

Як свідчить статистика, найчастіше жертвами насилля в сім'ї стають жінки і діти, рідше - люди похилого віку і вкрай нечасто - чоловіки. Згідно зі статистикою, до 60% жінок в Україні зазнають знущань в сім′ї,- коментує начальник відділу дільничних інспекторів міліції Мукачівського міськвідділу міліції Володимир Круцан. - Насильство в сім’ї - це будь-які навмисні дії, що порушують закон і завдають шкоди фізичному, психічному, моральному здоров’ю людини.

Як зазначила речниця Мукачівського МВ УМВС Євгенія Красилинець, люди, які страждають від насильства в сім’ї, нерідко вагаються, чи варто розповідати про це іншим. А якщо розповідати, то кому і чи допоможе це вирішити проблему. Часто жінки переконані у тому, що ніхто не зможе допомогти їм у вирішенні проблеми насильства в родині і тому переживають кривди та образи в собі, беручи на себе, у деякій мірі, і відповідальність за дії кривдника, або навіть страждають від почуття незрозумілої провини.

Реклама

Протягом 2014 року дільничними інспекторами міліції Мукачева розглянуто 194 звернень щодо насильства в сім”ї. На профілактичному обліку за скоєння насильства в сім”ї перебуває 108 громадян. З такими особами, між якими є і жінки, постійно проводиться профілактична робота щодо недопущення і попередження подібних вчинків. Особи, які вчиняють насильство в родині, притягуються до адміністративної відповідальності згідно ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Варто зазначити, що робота міліції з попередження домашнього насилля не припиняється ніколи. Впродовж року дільничні інспектори міліції проводять оперативно-профілактичні відпрацювання населених пунктів району з метою попередження скоєння правопорушень та злочинів на побутовому ґрунті.

- У багатьох випадках сімейні стосунки бувають дуже далекими від бажаних. Останнім часом збільшилась кількість отриманих дільничними інспекторами міліції заяв та повідомлень, щодо «непростих ситуацій» у сім’ї, та прохання вжити заходів до членів родини, які скоїли насильство. Днями до дільничного інспектора Мукачівського міськвідділу міліції звернулась мати неповнолітніх дітей. З'ясувалося, що сім'я проживає у сільській місцевості та протягом останніх місяців потерпає від насилля з боку колишнього чоловіка (батька дітей). Сім'я живе у постійному страху. Діти нерідко були свідками фізичного насилля відносно матері. Далі терпіти знущання жінка була не в змозі й звернулася за допомогою до міліції. І, на жаль, такі приклади непоодинокі, - продовжує Володимир Володимирович. - Також на обліку є ряд сімей, де від насилля страждають матері. Так, 48-річного Івана, мешканця села В.Лучки, який постійно вчиняє сварки зі своєю матір”ю, неодноразово дільничні інспектори попереджали про недопустимість насилля в родині, притягували до адміністративної відповідальності. Проте ні вмовляння, ні штрафи не вплинули на агресивно налаштованого сім`янина.

Реклама

Статистичні дані вказують на те, що майже кожного дня трапляється подібне насильство, і це тільки ті випадки, про які нам відомо. Чимало сімей приховують факт насильства в надії, що більше такого не трапиться.

У ці дні, коли проводиться акція, правоохоронці ще раз нагадують, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно