Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Під час заходів до річниці Майдану ужгородці збирали кошти на підтримку армії (ФОТО)

Під час заходів до річниці Майдану ужгородці збирали кошти на підтримку армії (ФОТО)

Під час заходів до річниці Майдану ужгородці збирали кошти на підтримку армії (ФОТО)
Сьогодні минає рік від початку перших акцій протесту на Майдані Незалежності у Києві, котрі згодом переросли у масові і завершилися сутичками і кровопролиттям. Зараз ті події іменують Революцією...

Сьогодні минає рік від початку перших акцій протесту на Майдані Незалежності у Києві, котрі згодом переросли у масові і завершилися сутичками і кровопролиттям. Зараз ті події іменують Революцією Гідності, адже простий народ зумів піднятися заради відстоювання своєї людської гідності та свободи.

ВІДЕО ДНЯ

Тоді хвилі протестів і акцій непокори проти тодішнього правлячого режиму охопили всі міста України, не залишився осторонь і Ужгород. Після завершення тих подій, на сході України розгорнувся воєнний конфлікт, котрий триває дотепер.

День початку Майдану оголошено новим державним святом – Днем Гідності та Свободи. Отож, 21 листопада, в Ужгороді з цього приводу були організовані урочисті заходи. Містян та всіх небайдужих було запрошено на віче на пл. Театральній, щоб згадати події цього неспокійного року, що минає та пом’янути всіх загиблих.

Реклама

Поки на площі збираються люди, музичні колективи виконують сумні композиції, зі сцени виголошують вірші, присвячені повстанцям, загиблим, війні, її героям. У багатьох містян на очах виступають сльози.

Офіційне відкриття народного віче оголосив Володимир Піпаш, голова ЗОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка. Прозвучав гімн, опісля – хвилина мовчання за загиблими на сході закарпатцями. Далі пан Володимир згадав випадок, коли після молитви за Україну у Ватикані чорні круки напали на голубів. Але голуби перемогли, відбилися від нападників. Так і ми зможемо дати відсіч агресору, старшому брату. Ще додав, що минулого року Майдан в Ужгороді розпочався 24 листопада. Відтоді минуло багато часу, видимих зрушень у країні немає, а тому кредит довіри і терпіння населення вичерпується.

Реклама

Зі сцени оголосили про урочисте покладання квітів на вул. Капітульній від учасників майдану героям, що загинули в АТО.

Опісля випустили в небо білих голубів в пам’ять загиблих на Майдані, творчий колектив заспівав жалібну закарпатську пісню «Пливе кача по Тисині», котру сьогодні знає чи не кожен українець.

Окрім насиченої концертної програми, сьогодні триватиме благодійна акція зі збору коштів для потреб 128 гірсько-піхотної бригади, в складі якої воюють закарпатці. Також до 15-ї години продовжуватиметься благодійна виставка-продаж художній робіт.

Реклама

Оксана Чопак

Під час заходів до річниці Майдану ужгородці збирали кошти на підтримку армії (ФОТО) – 01
Під час заходів до річниці Майдану ужгородці збирали кошти на підтримку армії (ФОТО) – 02
Під час заходів до річниці Майдану ужгородці збирали кошти на підтримку армії (ФОТО) – 03
Під час заходів до річниці Майдану ужгородці збирали кошти на підтримку армії (ФОТО) – 04
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно