Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В рамках міжнародного кінофестивалю в Ужгороді відбувся ярмарок шкільних робіт

В рамках міжнародного кінофестивалю в Ужгороді відбувся ярмарок шкільних робіт

В рамках міжнародного кінофестивалю в Ужгороді відбувся ярмарок шкільних робіт
В Ужгороді показ документальних фільмів у рамках фестивалю "Docudays UA" супроводжувався ярмарком шкільних робіт та фотовиставкою "Права людини в Ужгороді очима дітей". Громадська організація...

В Ужгороді показ документальних фільмів у рамках фестивалю "Docudays UA" супроводжувався ярмарком шкільних робіт та фотовиставкою "Права людини в Ужгороді очима дітей".

ВІДЕО ДНЯ

Громадська організація "Вестед" спільно з партнерами фестивалю – управлінням освіти Ужгородської міської ради та факультетом європейського права та правознавства Ужгородського національного університету провели правоосвітній захід-ярмарок творчих робіт з прав людини та фотовиставку "Права людини в Ужгороді очима дітей" в рамках ХІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини "Docudays UA".

Конкурс серед школярів проводився з метою створення сприятливих умов для розвитку морально-етичних якостей дітей і підлітків, формування позитивного образу права як державного інституту, виховання почуття важливості прав дитини, сприяння самореалізації талановитої учнівської молоді, їх творчому розвитку, активному залученню до соціально-вагомої діяльності.

Реклама

Учасником заходів міг стати кожен учень загальноосвітнього навчального закладу м. Ужгорода, віком від 6 до 18 років. На конкурс надійшло понад 528 робіт школярів з усіх шкіл міста, серед яких фотографії, творчі малюнки, твори, вірші, казки, оповідання. У зв’язку з великою кількістю робіт були виділені три номінації: молодша група (діти від 6 до 10 років), середня група (діти від 10 до 14 років), старша група (діти від 14 до 18 років). Кращі роботи були нагороджені грамотами управління освіти Ужгородської міської ради, факультету європейського права та правознавства ДВНЗ «УжНУ» та Обласного організаційно-методичного центру культури при Управлінні культури Закарпатської ОДА, а також призами. Загалом було відзначено 22 учні.

Ярмарок та фотовиставка відкрилися 13 листопада у приміщенні ЗОШ №10. Під час відкриття були виставлені кращі роботи, малюнки, фотографії, а також зачитані твори переможцями конкурсу. Старшокласники цієї школи та учні-чемпіони були запрошенні до перегляду фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж».

Реклама

Ярмарок та фотовиставка "Права людини в Ужгороді очима дітей" будуть тривати до завершення ХІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини "Docudays UA" в Закарпатті, а саме до 30 листопада, і мандруватимуть всіма школами міста. По завершенню фестивалю роботи будуть виставлені в управлінні освіти Ужгородської міської ради.

Роботи дітей справді вражають, серед переможців є представники української, ромської, угорської та інших національностей. Глибина думки і фантазії неабияк здивувала комісію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно