Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 25-річний уродженець Тячівщини готується до чемпіонату світу з бойового самбо

25-річний уродженець Тячівщини готується до чемпіонату світу з бойового самбо

25-річний уродженець Тячівщини готується до чемпіонату світу з бойового самбо
Для двадцятип’ятирічного Михайла Жмурка з Грушова (на фото всередині), спорт став невід’ємною частиною життя ще у семирічному віці. Тож і не дивно, що нині студент Прикарпатського національного...

Для двадцятип’ятирічного Михайла Жмурка з Грушова (на фото всередині), спорт став невід’ємною частиною життя ще у семирічному віці. Тож і не дивно, що нині студент Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника здобуває другу освіту за спеціальністю "фізичне виховання і спорт", а також продовжує брати активну участь у різноманітних спортивних заходах.

ВІДЕО ДНЯ

Спортивну кар’єру Михайло розпочинав, будучи вихованцем Тячівської ДЮСШ. Здібного юнака відразу ж помітив тренер відділення греко-римської боротьби Василь Варга. Активні тренування, підтримка наставника та непереборне бажання стати справжнім спортсменом зробили своє. І земляк здобув звання кандидата в майстри спорту з греко-римської боротьби.

Вступивши до університету, вже два роки поспіль юнак займається справжнім чоловічим спортом – бойовим самбо. Оволодіти цим бойовим мистецтвом хлопцеві було нескладно, адже прийоми самбо і греко-римської боротьби дещо подібні.

Реклама

Однак, як розповідає сам Михайло, заняття бойовим самбо небезпечніше, оскільки тут поєдинок триває п’ять хвилин без перерви. Крім того, правила цього виду спорту дозволяють наносити супротивнику болісні удари, застосовувати удушливі прийоми тощо.

Навіть, незважаючи на високу вірогідність травм, Михайло не збирається відмовлятися від занять бойовим самбо, а навпаки, хлопець переконаний, що його вибір вірний. Так, нещодавно він виступив у відкритому чемпіонаті Словаччини та європейській першості, в якій взяли участь представники команд з 14 країн, який відбувся в місті Ужгород на початку листопада. Михайло здобув на цих змаганнях друге місце, поступившись у фіналі.

Реклама

Зараз Михайло Жмурко активно готується до чемпіонату світу з бойового самбо, вдосконалює власну техніку й вивчає нові прийоми, щоб у наступному році досягнути омріяних спортивних вершин.

Ярина Немирич

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно